Hlavní obsah

Bez malého Janka k medaili na MS? Potřebuji klid, hlásí Špotáková

Oštěpaři Jakub Vadlejch a Barbora Špotáková patří k medailovým želízkům české výpravy na atletickém mistrovství světa, které startuje v pátek v Londýně. Špotáková bude v britské metropoli opět spoléhat na podporu svého přítele Lukáše, syna Janka nechá doma. „S Janečkem by to bylo komplikovanější, to si nemůžu dovolit. Na závod potřebuju klid, musím se koncentrovat,“ vysvětluje. To Vadlejch se musí koncentrovat dokonce hned na dva vrcholy sezóny. Po šampionátu ho totiž čeká ještě svatba. „Jsem v pohodě, spím dobře. Těším se na obě akce,“ dodává se smíchem ve videu.

Oštěpaři patří k největším českým medailovým adeptům na MS v LondýněVideo: Sport.cz

 
Článek

Vadlejch by na světovém šampionátu rád napodobil německé oštěpaře Vettera a Röhlera, kteří předvádějí pokusy přes 90 metrů. „Je to opravdu hodně daleko, ale kdyby se mi to povedlo v Londýně, bylo by to snové," říká.

Největší soupeřkou Špotákové bude zase Chorvatka Kolaková. „Je to vyloženě generační souboj, vždyť je o 14 let mladší. Velmi náročná rivalka. Loni se stala olympijskou vítězkou a musím ji pochválit, že se z toho nezbláznila, nezpychla a od Ria se ještě zlepšila," doplňuje šestatřicetiletá česká reprezentantka.

Reklama