Hlavní obsah

Čeští oštěpaři už před MS píšou historii. Vybojují medaili i pro Železného?

Praha

To tu ještě nebylo. Poprvé v historii světových atletických šampionátů se dnes v jedné disciplíně představí čtyři Češi. V kvalifikaci oštěpařů bude házet čtveřice Jakub Vadlejch, Petr Frydrych, Vítězslav Veselý a Jaroslav Jílek. Těší se na bouřlivou atmosféru a vůbec jim nevadí, že nemusí slyšet pokyny trenéra z hlediště. „Můžeme komunikovat rukama, nohama a ono už stejně při závodu toho moct říct nejde,“ vysvětluje Jakub Vadlejch v našem videu.

Čtveřice českých oštěpařů na MSVideo: Sport.cz

 
Článek

Organizátoři mistrovství světa rozhodli, že letos poprvé budou cenné kovy dostávat i trenéři. Čeští oštěpaři mají proto o motivaci navíc. Medaili by chtěli získat i kvůli svému kouči Janu Železnému. Ten už jich na světových šampionátech získal pět jako závodník a teď by svoji sbírku rád rozšířil.

„Je to pozitivní zpráva. Mezinárodní olympijský výbor se už o to snažil dřív, ale byly tam různé problémy," potěšilo trenéra českých oštěpařů. A jeho svěřenec Jakub Vadlejch dodává: „Bylo by to dokonalé. Má čtyři lidi na mistrovství světa. Bylo by to zadostiučinění za to, co nám dává a co nám obětuje."

Reklama