Hlavní obsah

Oni by chtěli furt trénovat! Já už bych to zabalil, stěžoval si slavný trenér oštěpařů

Praha

Žádné bouřlivé oslavy za sebou nemají čeští oštěpaři, kteří se dnes vrátili domů z úspěšného mistrovství světa v Londýně. „Bylo to poklidné, my to prožíváme spíš vnitřně, oslavy řeší hlavně okolí,“ potvrzuje bronzový Petr Frydrych. A slavit se moc nebude ani doma. Volno si totiž oštěpaři dopřejí až později, z čehož nemá velkou radost trenér Jan Železný. „Oni by furt trénovali, to já už bych to zabalil,“ směje se. Co ještě dál přiznal po příletu ze šampionátu, na to se podívejte v našem videu.

Oštěpaři jsou doma z MSVideo: Sport.cz

 
Článek

I po šampionátu mají totiž oštěpaři nabitý program. Stříbrného Jakuba Vadlejcha čeká Diamantová liga a na další závody už v pátek odjíždí také Petr Frydrych. Na odpočinek si tedy trenér Železný musí počkat. „Sezóna už ale za chvíli skončí, pauza bude poměrně dlouhá. Já už potřebuju dobít baterky a kluci taky," dodává.

Letos poprvé nedostávali na mistrovství světa medaile jen závodníci, ale i jejich kouči. Jan Železný si těch dvou trenérských váží možná víc než všech těch, které získal jako závodník. „Můžu si říct, že jsem někomu pomohl, zatímco předtím jsem si pomohl hlavně sobě. Jsem na to opravdu hodně hrdý. Jen mě mrzí, že kluci tam mají vyrytá jména a já ne."

Reklama