Hlavní obsah

Gatlinův trenér tvrdí, že sprinter dostal testosteron při masáži

NEW YORK

Trenér sprintera Justina Gatlina Trevor Graham tvrdí, že jeho svěřenec dostal testosteron nevědomky při masáži. Kvůli tomu pak měl po štafetách v Kansasu pozitivní dopingový test na zakázaný steroid, za který mu vzhledem k předchozímu provinění hrozí doživotní zákaz činnosti.

Článek

Graham v rozhovoru pro americký list Washington Post přiblížil postup, jakým nejmenovaná osoba údajně dostala jednoho z držitelů světového rekordu na stovce do léčky. Jednalo se totiž o maséra, který byl nejdříve z Grahamova týmu propuštěn a pak zase znovu přijat.

Ten prý před osudným závodem vmasíroval Gatlinovi krém obsahující testosteron. "Víme, kdo je ta osoba, která to provedla. Doufáme, že bude mít tu kuráž, aby vystoupila a přiznala, co udělala," prohlásil Graham, mezi jehož svěřence patřil i za doping potrestaný Tim Montgomery .

Světová antidopingová agentura (WADA) důrazně požaduje pro mistra světa a olympijského vítěze doživotní trest, pokud se jeho vina prokáže. Tento postoj ostatně už dříve zaujala také mezinárodní atletická federace IAAF.

Reklama