Hlavní obsah

Po skvělém začátku zradila Ščerbovou v sedmiboji koule

GÖTEBORG

České atletické naději Denise Ščerbové patří při sedmibojařské premiéře na velké akci po prvním dnu na mistrovství Evropy 17. pozice. Ve čtyřech disciplínách nasbírala 3542 bodů, o lepší součet i postavení ji připravil očekávaný propad ve vrhu koulí, v němž skončila juniorská mistryně světa v dálce poslední.

Článek

Ščerbová si vytvořila osobní rekord hned v první disciplíně, 100 metrů překážek zaběhla za 13,59 sekundy a byla devátá. I výška se závěrečnou dvoustovkou se jí podařily. "Až na tu kouli to bylo perfektní," chválila se.

Vrh koulí nezvládá technicky. "Dvořka (Tomáš Dvořák) se chytal za hlavu a křičel, ať si prý něco neudělám," smála se v rozhovoru s novináři. Bývalý trojnásobný mistr světa v desetiboji jí občas s technikou při tréninku pomůže. "V rozcvičování jsem hodila přes jedenáct, tak mě to trochu naštvalo," uvedla.

Ščerbová se těší hlavně na skok daleký, svou speciální disciplínu. "Doufám, že se povede, když to mám tak rozjeté. Je tady rychlé mondo, to mi vyhovuje," prohlásila vítkovická atletka, jež útočí na svůj letošní osobní rekord 5828 bodů.

Při dvoustovce dokonce prohnala olympijskou vítězku Carolinu Klüftovou, která v domácím prostředí soutěž jasně vede, ale o kousek prohrála. "Chtěla jsem jí ukázat číslo zezadu. Všichni mi říkali, že bych doma byla hrdinka, ale bohužel se to nepodařilo," usmívala se Ščerbová a po prvním dnu už se těšila do postele. "Uvidím, jak budu ráno dřevěná," dodala atletka s nehty v barvách národní vlajky.

Reklama

Související témata: