Hlavní obsah

Cechlovou dlouhá pauza neděsí

GÖTEBORG

Dlouhé dva měsíce si nevyzkoušela, jaké to je házet v závodě. Diskařku Věru Cechlovou-Pospíšilovou to ale nijak nestresuje. "Nesvá z toho rozhodně nejsem, vůbec mě to neznepokojuje," říká klidně před úterní kvalifikací.

Foto: PRÁVO/Milan Malíček

Diskařka Věra Cechlová-Pospíšilová.

Článek

Důvodem výpadku byly natažené vazy v kotníku, které si přivodila v květnu na závodech ve Francii. "Pak jsem ale hodila na Zlaté tretře přes 63 metrů, takže jsem v klidu. Přece se nebudu vymlouvat na květnové zranění nohy," vykládá bronzová medailistka z loňského světového šampionátu v Helsinkách.

Minimálně jednu soupeřku už se jí v Göteborgu povedlo vystrašit. "V neděli jsem měla poslední házecí trénink s kovovým kotoučem vážícím jeden a čtvrt kila. Přede mnou házela Italka normálním diskem a mně to létalo dál. Pán, co to tam měřil, jen kroutil hlavou," usmívá se sedmadvacetiletá Cechlová. Takže znamení formy? "To se těžko říká, někdy člověk formu má, jen ji nedokáže prodat. Mezi tréninkem a závodem je velký rozdíl, při něm je to teprve adrenalin. Ale pro mě je nejdůležitější fyzická kondice, technicky házet jsem během té pauzy určitě nezapomněla," věří. "Navíc tréninkové ukazatele jsou dobré," říká s nadějí v hlase.

I letos bude překvapení

Loni v Helsinkách zaujala diskařka proužky v národních barvách zapletenými do vlasů. Co chystá letos? "Vlasy si zase upravím, ale až na finále. Ještě něco chystám, ale zatím to nebudu prozrazovat. Nemusí se to povést a lidi by pak neviděli nic. Ale věci už mám nakoupené z Prahy," zůstává tajemná. "Vím, že lidi chtějí vidět mé výsledky, ale je také dobré, aby bylo znát, odkud pocházím," vysvětluje.

Přímo do Göteborgu včera dorazil manžel Cechlové Jakub. "Někam si půjdeme sednout," plánovala. "Přijel hlavně na závod, ale vnímat, kde sedí, moc nebudu. Já se hlavně soustředím na svůj výkon a sledovat budu jen trenéra," říká rázně.

Vloni jí manžel za medaili slíbil koupit psa, co letos? "Zatím jsme se nijak nesázeli. My si společně dáme dárek až na podzim, kdy začneme stavět dům," vypráví natěšeně. Její nové sídlo vyroste na okraji Prahy ve Statenicích. "Je tam krásně, jen kousek na Okoř," popisuje.

Reklama

Související témata: