Hlavní obsah

Šebrleho ničily při desetiboji na ME déšť a protivítr

Nepříznivé počasí v podobě častých přeháněk a protivětru pokazilo šance Romana Šebrleho na kvalitní výkon v desetiboji na mistrovství Evropy. Sám si dělal naděje na součet kolem 8800 bodů, ale jeho představy ztroskotaly hned v úvodním běhu na 100 metrů. Světový rekordman ale po prvním dnu vede a útočí na hranici 8500 bodů.

Článek

"Neumím závodit v dešti a do protivětru, to fakt nejde. S tím se pořád prát, na to už fakt nemám," posteskl si dnes po závěrečném běhu na 400 metrů novinářům Šebrle. I tak čekal lepší výkony. "Na té stovce nám sice napsali 0,5 metru protivítr, ale shodli jsme se, že po startu byl fučák o dost větší," tvrdil.

Nervozitu pak musel krotit v průběhu hodiny a půl, kterou strávil v šatně při přerušení dálkařské soutěže vinou průtrže mračen a bouřky. Stejné počasí ničilo desetibojaře i loni na mistrovství světa v Helsinkách. "Zaplaťpánbůh za ten výkon, protože v dešti to fakt neumím," zopakoval.

Když před závodem mluvil o času kolem 10,80 sekundy na sto metrů, počítal s větrem do zad. "To se běží úplně jinak," uvedl. Ani ostatní vícebojaři nepodávají oslnivé výkony. "Jinak bych si toho všimnul," prohlásil. "Na velký výkon jsem přestal myslet okamžitě, jak začalo foukat," uvedl.

Po závěrečné čtyřstovce sotva dýchal, neboť kvůli zpoždění v časovém programu ji běžel dvacet minut po skončení skoku do výšky. "To bylo peklo, to jsem nikdy nezažil. Sotva jsem se stačil přezout," kroutil hlavou. Fyzicky se cítil v pohodě. "Ale jsem rád, že si jdu lehnout," dodal.

Reklama