Hlavní obsah

Hamáčkové chybějí buchty

GÖTEBORG

Pokud bude Pavla Hamáčková pokračovat ve výsledcích na velkých akcích stylem nahoru-dolů, má v sobotním finále tyčkařek na řadě úspěch. Po loňském nečekaném bronzu na mistrovství světa přišel výpadek na halovém světovém šampionátu v Moskvě.

Foto: PRÁVO/Milan Malíček

Tyčkařka Pavla Hamáčková.

Článek

Nyní je česká rekordmanka opět připravena bojovat. "Doufám, že se bude začínat na 420 nebo 430 cm, nebojím se toho," přála si, aby se soutěž nevlekla tak dlouho jako středeční kvalifikace. Po ní si podle svých slov poranila v mixzóně nohu. "Budu odpočívat, snad se dá před finále noha do pořádku," naplánovala si a toužila v něm posunout své letošní maximum, které zatím činí 450 cm.

"Tahle sezóna se zatím nevyvíjela podle mých představ, od jejího začátku jsem se cítila na lepší výkon, ale je možné, že některé technické chyby přetrvávaly ze zimy," přemítala bývalá halová mistryně světa a Evropy. "Každopádně se na finále těším, hlavně na plný stadión. Už asi čtrnáct dnů před závody jsem cítila, že organismus už je lehce nabuzený," říkala Hamáčková, které se na velkých soutěžích většinou daří.

Isinbajevová je favoritkou

Favoritkou soutěže je podle ní Jelena Isinbajevová, i když suverénka posledních let na mítinku ve Stockholmu prohrála s Polkou Monikou Pyrekovou. "Já si myslím, že Jelena bude mít navrch. Pyreková má sice stabilizovanou sezónu a je klidně možné, že ji porazí, ale já myslím, že by se Jelena neměla bát," uvažovala Hamáčková.

A také přemýšlela, kde doplnit chybějící stravu. "Všechno je tady dobře zorganizované, atmosféra dobrá, ale s jídlem moc spokojená nejsem," vykládala. Na rozdíl od některých ostatních atletů jí nechybí v jídelníčku maso, ale spíše sladkosti. "Před vrcholným závodem je to docela podstatné, člověk pocítí, když nemá zmrzliny, buchty, zákusky. Tady je to takové chuťově nedotažené, jsme všichni nedoslazení nebo nedosolení," postěžovala si.

Do Göteborgu vyrazila v novém sestřihu - kratším a barevném. "Zašla jsem si k holiči v Nymburce, cíleně před Evropou. Trvalo to asi hodinu a půl, mám tam dvě barvy. Užívám si krátké vlasy," popisovala Hamáčková, která v minulosti nosila delší blonďaté kadeře. "Už byly odrostlé a neupravené. Nechtěla jsem vlasy do culíku, tak jsem se asi před dvěma roky ostříhala. Po osmi letech," vykládala. "Dělá mi radost, že můžu přijít k holiči a říct: tak dneska mi to udělejte úplně jinak, nebojte se toho, mně nevadí, když to pokazíte a když to bude ulítlý," usmívala se osmadvacetiletá skokanka.

Reklama