Hlavní obsah

Ferrero vyhrál French Open

Španělský tenista Juan Carlos Ferrero vyhrál mužskou dvouhru na French Open. Získal tak stejně jako vítězka mezi ženami Belgičanka Justine Heninová-Hardenneová první grandslamový titul v kariéře. Ferrero si ve finále hladce poradil s překvapením turnaje Nizozemcem Martinem Verkerem ve třech setech 6:1, 6:3 a 6:2.

Článek

Do rozhodujícího zápasu o titul vstoupil lépe Ferrero, jenž v desetiminutové první hře prorazil Verkerkovo podání. Nizozemec v nejdůležitějším zápase své dosavadní tenisové kariéry působil nervózně, nedařil se mu první servis a často chyboval. Zatímco v předchozích sedmi utkáních dokázal čtyřiadvacetiletý Verkerk nasázet 112 es, ve finále dal nechytatelný servis jen jedenáctkrát a navíc se dopustil sedmi dvojchyb.

Naopak třetí nasazený Ferrero soustředěně kráčel za vítězstvím. V prvním setu soupeře přehrával nejen v delších výměnách, ale také si dokázal pomoci vítěznými míči. Řadu úderů přitom směřoval na Verkerkův slabší forhend, což mu v prvním setu pomohlo k hladkému vítězství 6:1.

Ve druhé sadě Verkerk setřásl nervozitu a zlepšil se na podání i při výměnách, na obrat v zápase to však nestačilo. Za stavu 4:3 totiž Ferrero opět dokázal vyhrát hru při soupeřově servisu, brejk na 5:3 pak při vlastním podání potvrdil a dostal se do dvousetového vedení.

Reálnou naději na zvrat vysoký Nizozemec ztratil hned ve třetí hře třetí sady, v níž opět odevzdal podání. Třetí grandslamový finalista nizozemské historie o něj přišel ještě v sedmé hře, a Ferrero tak za stavu 5:2 podával na vítězství v celém turnaji. Při vlastním servisu třiadvacetiletý Španěl nepřipustil žádné problémy a po dvou hodinách a devíti minutách proměnil hned první mečbol.

Po něm třiadvacetiletý Ferrero klesl na kolena a vychutnával si radost z prvního grandslamového titulu ve své kariéře. Vzápětí vyběhl na tribunu, aby se o radost podělil se svými nejbližšími v čestné lóži.

FináleFerrero (3-Šp.) - Verkerk (Niz.) 6:1, 6:3, 6:2

Reklama