Hlavní obsah

Dvořák si po závodě nenadával

GÖTEBORG

Jediná setina na stovce nebo centimetr v dálce. Tolik chybělo Tomáši Dvořákovi, aby v Göteborgu dosáhl na hranici osmi tisíc bodů. Tři body ho dělily od rekordního 35. desetiboje, jehož výsledek začínal osmičkou. Krátce po doběhu závěrečné patnáctistovky tušil, že hranici světové extratřídy tentokrát neprolomí.

Foto: PRÁVO/Milan Malíček

Tomáš Dvořák

Článek

"Stopky v cíli jsem si zmáčkl za 4:21,75, ale věděl jsem, že se vždycky tak o půl sekundy umáčknu. Tak si říkám, že to je v háji a bude to o pět bodů. Nakonec o tři," štvalo trojnásobného mistra světa. "Já vím, jsem za pitomce, ale nevynadal jsem si. Při patnáctistovce jsem nemohl běžet rychleji ani o kousek, ty body jsem ztratil jinde," prohlásil a žehral na počasí.

"Já už to beru, že déšť chodí se mnou. Letos jsem promokl už potřetí, vloni v Helsinkách taky," kroutil hlavou. "Už jsem klukům říkal: ,Vy si oddychnete, až s vámi přestanu jezdit, co?‘ Dva dny v kuse jsem měl mokré nohy."

Nebylo to poprvé, kdy na osmitisícovou hranici smolně nedosáhl. Vloni v Talence ho od ní dělilo o bod více než v Göteborgu. "Loni to byly čtyři, letos tři... Kluci říkali, že ještě tři desetiboje a budu tam," pousmál se třiatřicetiletý desetibojař.

Před sezónou prohlašoval, že letošní rok bude jeho poslední, kdy se na sezónu připravoval jako atlet. Od příští by se chtěl věnovat spíše trenérské práci. "Ale nemám to naplánované," nevylučoval možnost, že se objeví i za rok na mistrovství světa v Ósace.

Na halovém evropském šampionátu v Birminghamu se v sedmiboji ale nepředstaví. "Jedině, že bych přibral třicet kilo a naučil se házet koulí," usmíval se.

Reklama