Hlavní obsah

Železný odhází poslední závod kariéry v Japonsku

JOKOHAMA

Jan Železný hodí naposledy oštěpem při soutěži v Jokohamě. Čtyřicetiletý legendární atlet se nakonec přeci jen rozhodl, že pojede na mítink do Japonska, kde ho čeká v neděli 24. září úplně poslední závod hvězdné kariéry. Ještě před tím se trojnásobný olympijský vítěz rozloučí s domácími stadiony v úterý 19. září na mítinku v Mladé Boleslavi, kde s atletikou začínal.

Článek

Oštěpař, který házel o víkendu při Světovém atletickém finále, svou účast v Japonsku dlouho zvažoval. Po šestém místu ve Stuttgartu se dokonce v rozhovoru pro deník Sport nechal slyšet, že už v zahraničí startovat nebude, své rozhodnutí ale ve čtvrtek přehodnotil.

Do Japonska na takzvaný Super mítink poletí trojnásobný mistr světa a světový rekordman již příští týden ve čtvrtek. Důvodem je i skutečnost, že jej celou kariéru podporovala právě japonská firma na výrobu sportovního vybavení Mizuno. Ta pro Železného připravuje na tamním mítinku rozlučku.

Derniéra na domácí půdě v Mladé Boleslavi už je rovněž připravena. Železného disciplína pouze za účasti českých oštěpařů začne v 17:15, ve startovní listině je také jedna žena, vicemistryně Evropy z Göteborgu a čerstvá vítězka Světového atletického finále Barbora Špotáková. V rámci exhibičního mítinku se uskuteční také vrh koulí, běh na 110 metrů překážek, skok vysoký i závod pro starší žáky.

"Vždy jsem chtěl předat štafetu tady domácím nadějným atletům a chtěl jsem právě takovouto exhibici," vysvětlil Železný nedávno své rozhodnutí zorganizovat poslední domácí závod v tomto duchu. Se Železným se přijde rozloučit i světový rekordman v desetiboji Roman Šebrle, přítomni budou také koulař Petr Stehlík, překážkář Stanislav Sajdok či výškaři Tomáš Janků a Svatoslav Ton.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články