Hlavní obsah

Šebrle v Talence zaútočí na celkový triumf

Poslední velký desetiboj sezóny přivítá o víkendu francouzské Talence a Roman Šebrle v něm bude útočit na celkový triumf ve vícebojařské Grand Prix, za který by mu náležela odměna 30 tisíc dolarů. Mezi osmnáctkou startujících je i Tomáš Dvořák.

Článek

Olympijský vítěz a světový rekordman Šebrle po triumfu na evropském šampionátu v Göteborgu mírně omezil trénink, vyrazil s rodinou na dovolenou do Itálie a po návratu se věnoval svému oblíbenému golfu i fotbalu. "Cítím, že je konec sezóny a bylo to vidět i na posledních trénincích," připouštěl Šebrle.

V Talence bude chybět jeho největší konkurent Bryan Clay, který kvůli zdravotním problémům předčasně ukončil sezónu. Znepříjemnit cestu se za obhajobou triumfu českému desetibojaři pokusí především Kazach Karpov a Francouz Barras.

Pořadí vícebojařské Grand prix zatím vévodí jeho tréninkový kolega Attila Zsivóczky z Maďarska, který ve třech desetibojích získal 24 950 bodů a do Talence nejede. Šebrle po svých dvou dokončených desetibojích v Arles a Göteborgu získal 16 859 bodů. K vítězství musí získat alespoň 8091 bodů a neprohrát s Karpovem o více než 152 bodů. "Matematicky je to jasné, ale já chci zakončit sezónu vítězstvím," tvrdí odhodlaně.

Ženský sedmiboj se obejde bez fenomenální Švédky Klüftové, které už ale nikdo triumf v Grand prix nevezme. Favoritkami budou Ukrajinky Blonská s Dobrynskou a Britka Sothertonová.

Reklama