Hlavní obsah

Johnson: Jonesové už nelze věřit a měla by skončit

LONDÝN

Legendární atlet Michael Johnson doporučil krajance Marion Jonesové, aby ukončila kariéru. Americká sprinterka sice po analýze vzorku B, který nepotvrdil podezření z dopingu, může opět závodit, podle Johnsona je ale její pověst už natolik pošramocená, že by měla raději odejít.

Článek

"Jonesová by měla ukončit kariéru. Nevěřím, že Marion ještě někdy dokáže napravit svou image a vrátit se k výkonům, které z ní kdysi udělaly vynikající atletku," uvedl sedminásobný olympijský vítěz Johnson v listu Daily Telegraph.

Třicetiletá Jonesová měla při červnovém americkém mistrovství pozitivní test na EPO, analýza vzorku B ale tento výsledek nepotvrdila. Trojnásobná olympijská vítězka ze Sydney tak unikla trestu.

Podle devítinásobného mistra světa ale už v čistotu jejích výkonů nelze věřit. Jonesová totiž byla zapletena i do skandálů laboratoře Balco, podle jejíhož šéfa Victora Conteho zakázané látky užívala. Z dopingu atletku obvinil i její bývalý manžel, koulař C. J. Hunter, který byl sám z užívání zakázaných látek usvědčen.

Reklama