Hlavní obsah

Fotbalisté Žiliny získali mistrovský titul

Fotbalisté Žiliny obhájili mistrovský titul ve slovenské lize. Rozhodlo o tom předposlední kolo, v němž v sobotu porazili druhý Slovan Bratislava 2:1. V tabulce mají díky tomu před ním nedostižný náskok šesti bodů.

Foto: ČTK/Samuel Kubáni

Fotbalisté Žiliny slaví titul slovenského mistra.

Článek

Před Slovan se navíc na druhé místo probojovala Petržalka zásluhou vítězství 2:1 nad Interem Bratislava. Slovan na ni před posledním kolem ztrácí bod.

Slovan se na důležitý zápas poctivě připravoval. Tréninkové soustředění vynechali jen reprezentanti Vittek, Demeter a Šesták, protože se vrátili z kvalifikačního zápasu v Anglii až ve čtvrtek ráno. Obhájcům titulu dnes chyběl nejlepší střelec soutěže Martin Fabuš, který si tento týden při tréninku nešťastně natrhl lýtkový sval.

Zápas měl hodně nervózní průběh a český rozhodčí Miroslav Liba udělil na každé straně po jedné červené kartě. Skóre otevřel ve 12. minutě Vittek a Slovan dlouho držel vedení. V 70. minutě ale přišel o Hornyaka, který jako první uviděl červenou kartu. O dvě minuty později byly síly na hřišti vyrovnány, když sudí vyloučil na druhé straně Gottwalda.

Tlak Žiliny nepolevil a v 77. minutě z něj vytěžil vyrovnání Varadin. Fanoušci hostujícího klubu začali slavit, protože Žilině stačila k předčasnému zajištění titulu i remíza. V nastaveném čase zpečetil na konečných 2:1 pro hosty z penalty reprezentační kanonýr Marek Mintál.

Reklama

Související témata: