Hlavní obsah

Doma vládla po jedenácti letech! Ogrodníková si dál žije ve svém snu

Ostrava

Barbora Špotáková si kolikrát posteskla, že Zlatá tretra je pro ni snad zakletá, málokdy vítkovický stadión opouštěla s dobrým pocitem ze svého výkonu. To její nástupkyně v pozici aktuální české oštěpařské jedničky Nikola Ogrodníková rozdávala samé úsměvy. Závod v rámci národního programu, ale s kvalitními soupeřkami z Německa i Lotyšska, vyhrála svým třetím nejlepším hodem kariéry 64,17 m.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpařka Nikola Ogrodníková při triumfu v předprogramu Zlaté tretry.

Článek

Nejdál hodila hned v první sérii, pak už se trochu prala s rozběhem, když oštěp dvakrát odhodila pár metrů od sebe, jednou jen kousek od fotografů. „Nemělo cenu odhazovat, už jsem věděla, že bych stejně přešlápla,“ vysvětlovala.

K ostravskému stadiónu se váže tolik jejich vzpomínek… „Byl můj domácí, natrénovala jsem tady strašně moc,“ vypráví Ogrodníková, která nyní trénuje na pražské Dukle pod vedením Rudolfa Černého, tedy ve stejné skupině jako světová rekordmanka Špotáková, která v létě očekává druhého potomka.

Diamantové ligy čekají

Na Zlaté tretře Ogrodníková startovala už v roce 2007 jako šestnáctiletá talentovaná vícebojařka, když vyhrála závod juniorek na stovce překážek. Na další triumf si počkala jedenáct let. Partnerka oštěpařského mistra světa z roku 2013 Vítězslava Veselého potvrdila, že prožívá průlomovou sezónu. „Je to skvělé. Žiju si ve svém hezkém snu, o kterém jsem před rokem ani nevěděla, že může nastat,“ rozplývá se.

A další šance předvést se dostane i na světové scéně. Minulý týden startovala na Diamantové lize po čtyřleté pauze, na další účast v elitním seriálu tak dlouho čekat nebude. „Mám letos potvrzené všechny závody, Lausanne i Londýn, takže budu bojovat o finále Diamantové ligy,“ věří.

Reklama

Související témata: