Hlavní obsah

Satoranského nahradí na rozehrávce ve Washingtonu Thomas

Po odchodu Tomáše Satoranského do Chicaga se bude v příští sezoně NBA starat v dresu Washingtonu o rozehrávku Isaiah Thomas. Třicetiletý basketbalista se podle televizní stanice ESPN dohodl s Wizards na roční smlouvě a za posledních sedm sezon jej čeká angažmá v sedmém klubu. Dvojnásobný účastník Utkání hvězd dosud působil v Sacramentu, Phoenixu, Bostonu, Clevelandu, Los Angeles Lakers a v minulém ročníku v Denveru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český rozehrávač Tomáš Satoranský.

Článek

Nejlepší sezonu zažil Thomas v ročníku 2016/17 v Bostonu. Nastřílel v něm v průměru 28,9 bodu na zápas, byl kandidátem na ocenění pro nejužitečnějšího hráče ligy a dovedl Celtics do finále Východní konference. V něm ale utrpěl zranění kyčle, neúspěšnou sérii nedohrál a v létě byl vyměněn do Clevelandu za hvězdu Kyrieho Irvinga.

Zranění jej ale provázela i nadále, za poslední dvě sezony Thomas odehrál jen 44 zápasů. Do minulého ročníku zasáhl až v únoru a za Denver nastoupil jen dvanáctkrát. V NBA má celkem na kontě 485 zápasů základní části s průměry 18,6 bodu a 5,1 asistence.

Reklama

Související témata: