Hlavní obsah

Atlanta - Chicago 93:113Satoranský předvedl uragán. V zámoří mu ale nemůžou přijít na jméno

Chicago/Praha

Česká hvězda rozzářila NBA. Tomáš Satoranský se konečně chytil v dresu Chicaga a sedmadvaceti body pomohl Býkům k vítězství 113:93 v Atlantě. Když k tomu český reprezentant přidal ve State Farm Areně osm asistencí a sedm doskoků, mohl se pyšnit nejlepšími statistikami. Satoranský si utvořil svůj bodový rekord v zámořské soutěži.

Foto: John Bazemore, ČTK/AP

Český basketbalista Tomáš Satoranský zářil v dresu Chicaga Bulls, ubránit se ho snaží Bruno Fernando (24) z týmu Atlanta Hawks.

Článek

Na tuhle chvíli se čekalo. Satoranský přišel do týmu Bulls z Washingtonu a fandové byli v napětí, jak si povede. Měl pomoci nastartovat útočnou hru Býků. Jenže se nedařilo, maximem až do bitvy s Atlantou bylo pro „Satyho" v barvách nového týmu jen devět bodů.

„Myslím, že jsme všichni byli frustrovaní tím, jak dopadl náš minulý zápas," narážel před novináři basketbalista, kterého jeden ze zámořských webů tituluje jako „Saotranského" či „Satorasnkého". Chicago totiž o den dřív vedlo o devatenáct bodů, zápas však nedovedlo do vítězného konce. Z toho byla v táboře Bulls pořádně chmurná nálada.

Osmadvacetiletý basketbalista si ale proti Atlantě vylepšil osobní a současně i český rekord o dva body. Dosavadním maximem byl jeho výkon z únorového zápasu ještě v dresu Washingtonu shodou okolností proti Chicagu. Pokud bude předvádět takové výkony, nejspíš si podobná faux pas brzy novináři odpustí. A také Chicagu.

„Tahle liga je celá o tom, že musíš zapomenout. Když se něco nepovede, musíš se prostě odrazit v dalším utkání. Doufám, že jsme to udělali proti Atlantě, že to bude zápas, který všechno zlomí," hlásil Satoranský. "Je to důležitá výhra pro naše sebevědomí. Neměli jsme ideální začátek, jak jsme chtěli," uvedl Satoranský v prohlášení pro české novináře.

„Myslím, že to včera bolelo," narážel nováček Coby White na zkrat proti Los Angeles Lakers. „Chtěli jsme se nastartovat a doufám, že se to povedlo."

Výsledky NBA:
Atlanta - Chicago 93:113 (za hosty Satoranský 27 bodů, 8 asistencí a 7 doskoků)
Dallas - Orlando 107:106
Detroit - New York 122:102
Houston - Golden State 129:112
Indiana - Washington 121:106
LA Clippers - Milwaukee 116:123
Memphis - Minnesota 137:121
Toronto - Sacramento 124:120
Utah - Philadelphia 106:104

Reklama

Související témata: