Hlavní obsah

Dallas - LA Clippers 99:114Basketbalisté Clippers přibrzdili Dončiče a porazili Dallas

New York

Basketbalisté Los Angeles Clippers v NBA zvítězili na palubovce Dallasu 114:99. Udrželi se tak před Mavericks na třetím místě tabulky Západní konference, Dallas navíc přišel o pětizápasovou vítěznou sérii. Na druhém místě Západu zůstává Denver, který přehrál Washington 117:104.

Foto: Tony Gutierrez, ČTK/AP

Paul George (13) z Los Angeles Clippers a Luka Dončič (77) z Dallasu.

Článek

Klíčem k úspěchu Clippers byla obrana evropské hvězdy Luky Dončiče. Slovinský rozehrávač, který se už probojoval mezi největší osobnosti soutěže, má dosud v sezoně v průměru na zápas téměř triple double s 30,6 bodu, 10,1 doskoku a 9,6 asistence. Proti Clippers si ale připsal 22 bodů, což je jeho druhý nejhorší střelecký výkon v sezoně. K tomu přidal osm doskoků, šest asistencí a také sedm ztracených míčů.

Většinu bodů dal navíc z trestných hodů a netrefil ani jednu trojku z osmi pokusů. Výrazně se k němu nepřidal ani někdo ze spoluhráčů a Dallas měl úspěšnost střelby jen 38 procent.

Clippers tak vůbec jako první tým v sezoně udrželi Dallas pod sto nastřílenými body. K tomu přidali i dobrou ofenzivu, kterou táhli tradičně Kawhi Leonard s 28 body, Paul George s 26 body a Lou Williams s 21 body.

V Denveru bylo o vítězi jasno už v poločase, poté co Nuggets druhou čtvrtinu vyhráli o 15 bodů. Wizards následně šetřili opory a už neměli šanci na zvrat, jelikož neustále ztráceli dvouciferný počet bodů.

Nejlepším střelcem Denveru byl s 20 body náhradník Jeremi Grant, který si tak vytvořil maximum v sezoně. Hvězdný pivot Nikola Jokič se spokojil s osmi body, k tomu ale přidal 20 doskoků, což je také jeho osobní rekord v tomto ročníku. Za vlastním maximem zaostal o jediný doskok. Za Washington dal 21 bodů Jordan McRae.

Výsledky NBA:
Dallas - LA Clippers 99:114
Denver - Washington 117:104

Reklama

Související témata: