Hlavní obsah

Toronto - Houston 109:119Basketbalisté Houstonu dobyli v NBA mistrovské Toronto

Dva dny po těsné porážce v San Antoniu basketbalisté Houstonu v NBA zabrali a ve čtvrtek zvítězili v Torontu 119:109. Na palubovce úřadujících šampionů se triple doublem za 19 bodů, 13 doskoků a 11 asistencí blýskl rozehrávač Russell Westbrook, trefil nicméně jen sedm z 27 střel a připsal si i osm ztrát.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Basketbalisté Houstonu zvítězili na palubovce Toronta

Článek

Jeho spoluhráč James Harden, jenž se v minulých dvou zápasech blýskl 60 a 50 body, tentokrát zaznamenal "jen" 23 bodů. Nejlepším střelcem týmu nebyl teprve podruhé v sezoně, přičemž jedenáct pokusů bylo nejméně, kolik v tomto ročníku v zápase vyslal. Ve třetí čtvrtině po úderu do hlavy odstoupil, do zápasu se však stihl vrátit.

"Dostal loktem do spánku, museli jsme ho proto vyšetřit kvůli podezření na otřes mozku. Naštěstí se nic nestalo," oddechl si trenér Mike D'Antoni.

Střelecky Rockets táhl Ben McLemore, jenž nasbíral 28 bodů včetně kariérního maxima osmi trojek ze 17 pokusů. "Byl jsem neustále připravený a proměňoval, co bylo třeba. Ocenění si však zaslouží hlavně spoluhráči, díky nim jsem si celý zápas tak věřil," řekl šestadvacetiletý křídelní hráč.

Raptors spoléhali na Pascala Siakama, který přispěl 24 body a devíti doskoky, a Freda VanVleeta, autora 20 bodů. Po druhé porážce za sebou klesli na Východě s bilancí 15 výher a šesti proher z druhého na čtvrté místo. Naopak Houston se čtvrté příčce na Západě přiblížil.

Parádní výkon Bookera

Nejlepším střelcem čtvrtečních zápasů byl Devin Booker, který pomohl Phoenixu 44 body zdolat 139:132 New Orleans. Suns v poslední části prohospodařili dvacetibodový náskok, nakonec však uspěli v prodloužení. Třiadvacetiletý rozehrávač nastřádal pouze za třetí dvanáctiminutovku 21 bodů.

Alespoň dvacetibodovou čtvrtinu zažil už podesáté v kariéře, přičemž pouze Stephen Curry a James Harden jich od ročníku 2016/17 nasbírali více. Bookerovi sekundoval mladík Cameron Johnson s 18 body, jenž se stal prvním nováčkem v historii klubu, který dvakrát za sebou proměnil alespoň čtyři trojky.

Za domácí s připsali 26 bodů J.J. Redick a double double za 20 bodů a 11 asistencí zaznamenal Lonzo Ball. Pelicans, stále hrající bez zraněné jedničky draftu Ziona Williamsona, prohráli posedmé v řadě. Na Západě už jsou horší jen Golden State. Osmou porážku za sebou si připsal New York, jenž podlehl Denveru 92:129.

Po čtyřech vítězstvích v řadě prohrála Philadelphia, jež nestačila na Washington na jeho hřišti 113:119. Sixers nepomohlo 33 bodů Tobiase Harrise ani mimořádný double double Joela Embiida za 26 bodů a 21 doskoků. Wizards táhl japonský nováček Rui Hačimura s 27 body a sedmi doskoky.

Výsledky NBA:
New Orleans - Phoenix 132:139
New York - Denver 92:129
Toronto - Houston 109:119
Washington - Philadelphia 119:113

Reklama