Hlavní obsah

Nevídaný moment v NBA! Hvězdě Houstonu neuznali jasný koš

Praha

Basketbalový klub Houston Rockets podal podle televizní stanice ESPN oficiální protest proti úterní porážce v San Antoniu, kde rozhodčí chybně neuznali Jamesi Hardenovi koš. Hosté vedli v utkání až o 22 bodů, ale nakonec prohráli 133:135 po druhém prodloužení.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

James Harden dává další ze svých bodů

Článek

Na podání stížnosti měl klub 48 hodin od skončení zápasu. Podle ESPN zástupci Rockets předpokládali, že se chybou rozhodčích bude zabývat vedení ligy a zasáhne. Když se tak nestalo, rozhodli se protestovat a žádají, aby se téměř osm minut zbývajících do konce normální hrací doby od inkriminovaného momentu hrálo znovu.

V případě uznání Hardenova koše po smeči z brejku by Houston sedm minut a 50 sekund před závěrečnou sirénou vedl o 15 bodů.

Po Hardenově smeči míč proletěl síťkou a dostal se znovu na obroučku, z níž se odrazil mimo. Sudí si platného koše nevšimli a kouči Houstonu Miku D'Antonimu nedovolili vzít si trenérskou výzvu, aby mohla být situace prozkoumána. Nejlepší střelec NBA Harden dal v zápase 50 bodů, ale Houston dobře rozehrané utkání nakonec ztratil.

Po podání protestu mají oba týmy pět dní na předložení důkazů. Komisionář zámořské ligy Adam Silver pak má dalších pět dní na vynesení verdiktu.

Reklama

Související témata: