Hlavní obsah

Draze vykoupená výhra! Šampioni NBA přišli o tři hráče základní pětky

Praha

Basketbalové šampiony z Toronta přišlo středeční vítězství v Detroitu draho. Zápas nedohráli Pascal Siakam, Marc Gasol a Norman Powell a vyšetření ukázala, že všichni tři hráči základní sestavy budou týmu nějakou dobu chybět.

Foto: Duane Burleson, ČTK/AP

Pascal Siakam byl jedním z hráčů Toronta, kteří nedohráli zápas

Článek

Jasně nejlepší střelec kanadského celku s průměrem přes 25 bodů na zápas Siakam bude pauzírovat kvůli nataženému tříslu. Zranění si křídelní hráč způsobil při špatném dopadu v závěru zápasu.

Chvíli po něm odstoupil i rozehrávač Powell, kterému patří v týmových statistikách čtvrté místo mezi střelci. Při srážce se soupeřem si vykloubil rameno. Pro zkušeného španělského pivota a mistra světa Gasola skončil zápas už v první čtvrtině kvůli zranění stehenního svalu.

Raptors ztratili osu týmu před těžkou sérií tří zápasů ve čtyřech dnech. Dnes ji zahájí doma proti Washingtonu, v sobotu budou hostit Dallas a v pondělí nastoupí v Indianě.

V sezoně se už mistrovský tým musel nějakou dobu obejít i bez Kylea Lowryho, Sergeho Ibaky či Freda VanVleeta, přesto drží ve Východní konferenci čtvrté místo s bilancí 19 výher a osm porážek.

Reklama

Související témata: