Hlavní obsah

Legendární Bryant udivoval NBA. Podívejte se na deset nejzářnějších momentů jeho kariéry

Los Angeles/Praha

Dvacet let kariéry strávil basketbalový génius Kobe Bryant v týmu Los Angeles Lakers, s kterým pětkrát vybojoval titul pro šampiony NBA. Ve videu níže se můžete podívat na výběr deseti nejlepších momentů jeho kariéry. Jednačtyřicetiletý Bryant zahynul při nedělní nehodě vrtulníku v Kalifornii společně se svou třináctiletou dcerou Giannou. Havárii, která si vyžádala celkem devět obětí, s největší pravděpodobností zapříčinilo špatné počasí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nejlepší okamžiky kariéry tragicky zesnulého Kobeho BryantaVideo: sntv

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Video zachycuje místo nehody Kobeho Bryanta

Los Angeles Lakers a Kobe Bryant – tohle spojení trvalo dlouhých dvacet let a fanouškům zámořského basketbalu nabídlo několik nezapomenutelných zážitků. Sestřih deseti významných momentů Bryantovy kariéry začíná symbolicky jeho posledním zápasem z roku 2016, kdy si dvojnásobný olympijský vítěz proti Utahu Jazz připsal 60 bodů.

Bryant v dresu Lakers na palubovkách NBA řádil, nejednou předvedl divákům skvostné akce a nekompromisní smeče. V roce 2009 například během zakončení téměř přeskočil hráče Orlanda Magic Dwighta Howarda.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fanoušci Los Angeles Lakers vzdávají hold Kobemu BryantoviVideo: sntv

Nebyly to ale jen oku lahodící akce, kvůli kterým je Bryant považován za jednoho z nejlepších basketbalistů všech dob. Američan byl vůdčí osobností, která rozhodovala důležité zápasy. Třeba jako když v roce 2009 zakončil utkání proti Miami Heat trojbodovým košem spolu se sirénou ohlašující konec duelu nebo když vynikající přihrávkou našel Shaquilla O'Neila v 7. finále konference v mistrovské sezoně 2002/2003.

Asi nejslavnější individuální moment jeho kariéry přišel v roce 2006, kdy dokázal Bryant v zápase proti Torontu Raptors nasázet do koše neuvěřitelných 81 bodů, což je doposud druhý nejvyšší bodový zápis z jediného zápasu v historii NBA.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články