Hlavní obsah

Mladí američtí basketbalisté v exhibici NBA přehráli výběr světa

Víkendový program Utkání hvězd v basketbalové NBA odstartoval pátečním zápasem mladých hráčů, kteří jsou v soutěži maximálně druhou sezonu. Lépe si v něm vedli Američané v čele s Trae Youngem, Jo Morantem či Zionem Williamsonem, kteří přehráli výběr světa včetně Luky Dončiče 151:131.

Foto: Kyle Terada, Reuters

Miles Bridges z Charlotte Hornets zvedá nad hlavu cenu pro nejlepšího hráče Utkání vycházejících hvězd NBA.

Článek

Svět měl přitom dlouho navrch. I díky Dončičově úspěšné střele z poloviny hřiště vedl v poločase o deset bodů a ještě ve třetí čtvrtině si udržoval vedení i díky 27 bodům RJ Barretta.

Jenže pak Američané přestali především bavit fanoušky pohlednými akcemi, ze židlí je zvedal zejména Williamson smečemi nahozených míčů. Při jedné z těchto akcí mu Morant poslal míč nad obroučku poté, co si ho sám prohodil mezi nohama. Později zase první hráč loňského draftu Williamson našel Moranta pasem přes celé hřiště a ten zasmečoval po otočce o 360 stupňů.

Američané nakonec šňůrou 35:7 zápas otočili ve svůj prospěch a s přehledem vyhráli. Zasloužili se o to zejména Eric Paschall s 23 body a Miles Bridges, který dal 20 bodů a byl zvolen nejužitečnějším hráčem zápasu.

Slovinec Dončič, kterého čeká ještě hlavní Utkání hvězd, ve zlomové pasáži nehrál a nakonec nasbíral 16 bodů.

Reklama