Hlavní obsah

Basketbalisté a hráči NFL přispívají na boj s koronavirem

New York

Rozehrávač Phoenixu Devin Booker věnuje na boj s pandemií koronaviru 100.000 dolarů (asi 2,5 milionu korun). Další peníze chce basketbalista získat od dárců prostřednictvím sociálních sítí. Finanční podporu různým organizacím nabízejí třeba i hráči amerického fotbalu z NFL.

Foto: Sport.cz

Vítěz Super Bowlu z roku 2013 s Baltimore Ravens (ilustrační foto)

Článek

Quarterback Jared Goff z Los Angeles Rams se spoluhráčem Andrewem Whitworthem přispějí každý 250 000 dolarů (asi 6,3 milionu korun) místní potravinové bance. Zapojil se i quarterback Seattlu Russell Wilson, úřadující vítěz Super Bowlu Patrick Mahomes z Kansasu věnuje charitativním organizacím 100 000 dolarů.

"Prožíváme náročné období, které přesahuje basketbal. Rád bych vyzval všechny, aby byli správnými týmovými hráči, protože s touto výzvou bojujeme společně," uvedl Booker.

Třiadvacetiletý basketbalista, jenž má v klubu pětiletou smlouvu na 158 milionů dolarů (asi 3,9 miliardy korun), se charitě věnuje dlouhodobě. V minulé sezoně se zavázal, že během následujících pěti let věnuje nadaci Phoenix Suns Charities celkem 2,5 milionu dolarů - 500 000 každý rok. Nadace nyní jeho příspěvky na boj s koronavirem dorovná stejnou částkou.

Reklama