Hlavní obsah

Bryantův ručník z rozlučky se vydražil za 33 tisíc dolarů

New York

Za více než 33 tisíc dolarů se vydražil ručník, který měl kolem ramen zesnulý legendární basketbalista Kobe Bryant při rozlučkovém zápase před čtyřmi lety. O víkendu jej vydražil velký fanoušek klubu Los Angeles Lakers, jenž má v plánu jednou vytvořit z podobných cenností muzeum.

Foto: Sport.cz

Za více než 33 tisíc dolarů se vydražil ručník, který měl kolem ramen zesnulý legendární basketbalista Kobe Bryant při rozlučkovém zápase před čtyřmi lety.

Článek

Bryant tragicky zahynul letos na konci ledna v 41 letech při nehodě vrtulníku společně s dcerou a dalšími sedmi lidmi. S kariérou se čtvrtý nejlepší střelec historie a pětinásobný šampion NBA rozloučil 13. dubna 2016 v památném zápase, v němž nastřílel 60 bodů do koše Utahu.

Nový majitel za ručník, který měl Bryant tehdy na ramenou při rozlučkové řeči, o víkendu při internetové aukci zaplatil přesně 33.077 dolarů, tedy 817 tisíc korun. "Je to oddaný fanoušek Lakers. Jeho dlouhodobým snem je vytvoření muzea v jižní Kalifornii," řekl CNN ředitel aukční společnosti Iconic Auctions Jeff Woolf.

Ručník před čtyřmi lety v hale získal jiný fanoušek a v dražbě se objevil již několikrát. Nový majitel spolu s ním získal i dvě použité vstupenky na Bryantův tehdejší poslední zápas.

Reklama