Hlavní obsah

Basketbalisté Děčína přispějí nemocnici vzpomínkou na finále

Basketbalový klub Armex Děčín pomůže děčínské nemocnici při pandemii koronoviru příspěvkem ze vzpomínky na historicky první účast ve finále nejvyšší mužské soutěže z roku 2015. Fanoušci si mohou zakoupit vstupenku do virtuálního prostoru, který jim nabídne vzpomínky na cestu za stříbrnou medaili.

Foto: Profimedia.cz

Basketbalisté Děčína slaví (archivní foto)

Článek

"Kdyby se teď mohl hrál basketbal, naše děti by mohly chodit normálně do školy a my bychom mohli žít bez omezení, asi bychom si na 5. výročí prvního finále na zimáku nevzpomněli. Situace se ale vyvinula jinak a čas na to si zavzpomínat je. A když je navíc na co vzpomínat, byla by škoda to neudělat," uvedl generální manažer Děčína Lukáš Houser v tiskové zprávě.

"Pro mě znamená vzpomínka na zimák 2015 hlavně to obrovské spojení lidí z Děčína a okolí. Desítky dobrovolníků a tisíce fanoušků. Pojďme se spojit znovu! Zakoupením vstupenky na zimák si společně zavzpomínat na tu neskutečnou atmosféru a zároveň pomoci naší nemocnici," doplnil Houser.

Za vstupenku v hodnotě 100 korun, kterou mohou zakoupit na klubovém webu, uvidí příznivci fotky a videa z úspěšného semifinále proti Prostějovu, z finále na zimním stadionu v Děčíně proti Nymburku, bulletin ze zápasu a vstupenku z utkání, ohlasy účastníků těchto bojů a novinové články.

Tričko s logem za 250 korun

Za dražší lístek za 250 korun navíc klub dodá tričko s logem charitativní akce Válečník pomáhá. V tomto případě půjde děčínské nemocnici o 50 korun více, tedy 150 korun. Ke vstupence za 2500 korun získají zájemci autentický dres z utkání na zimním stadionu a k té za 10.000 korun dres i stříbrnou medaili, které se vzdá Luboš Stria.

"Jsme moc rádi, že naši děčínští basketbalisté nezůstali schováni a dělají to, co se na válečníka sluší. Bojují a pomáhají. Není to poprvé ve vztahu k naší děčínské nemocnici. Pro nás je to ohromná morální vzpruha, že na té frontě nejsme sami," prohlásil ředitel nemocnice Michal Hanauer.

Reklama

Související témata: