Hlavní obsah

Basketbalisté Chicaga mají nového asistenta generálního manažera

Další novou tváří ve vedení basketbalového klubu Chicago Bulls, kde působí jediný Čech v NBA Tomáš Satoranský, bude J.J. Polk. Nový viceprezident pro basketbalové záležitosti Arturas Karnišovas si Polka vybral do funkce asistenta generálního manažera ještě dříve, než byl vybrán nový generální manažer.

Foto: ČBF/Václav Mudra

O lídra českého týmu Tomáše Satoranského je mezi zástupci médií zájem.

Článek

Příchod Polka ani Karnišovase zatím není oficiální, americká média je však považují za hotovou věc. Litevec Karnišovas by měl po obnovení soutěže po pauze vynucené pandemií koronaviru nahradit ve funkci Johna Paxsona. Dlouholetý funkcionář Bulls se přesune do role poradce s úkolem najít pro klub nového generálního manažera, kterým v současnosti je Gar Forman. Nejasná je podle médií i budoucnost trenéra Jima Boylena.

Polk má právnické vzdělání a je specialistou na kontrakty. Více než devět let působil v jiném klubu NBA New Orleans Pelicans.

Změny ve vedení Chicaga přicházejí v závěru nepříliš vydařené sezony. Bulls mají po 65 odehraných zápasech bilanci 22 výher a 43 porážek a v tabulce Východní konference jim patří jedenácté místo. Osmadvacetiletý Satoranský přišel do Chicaga loni z Washingtonu a s Bulls podepsal tříletou smlouvu na 30 milionů dolarů.

Reklama

Související témata: