Hlavní obsah

Nečas uzavřel basketbalovou kariéru kvůli koronaviru bez diváků

Pardubice

Zcela jiné loučení s kariérou, než si představoval, připravila basketbalistovi Radku Nečasovi současná koronavirová krize. Bezpečností opatření utnula předčasně rozehranou sezonu, po které se chtěl devětatřicetiletý pivot Pardubic s fanoušky rozloučit. Kvůli šíření nákazy ale nedostal k řádnému loučení na hřišti příležitost.

Foto: Josef Pešout, Právo

Basketbalista Pardubic Radek Nečas.

Článek

Rekordman v počtu odehraných ligových zápasů naposledy nastoupil 11. března proti Děčínu, kde už se hrálo bez diváků. Počet startů tak ve své 22. sezoně vytáhl na číslo 885 a další už nepřidá.

"Věděl jsem, že každý další zápas může být můj poslední. Protože u sportu člověk nikdy neví, může přijít zranění. Určitě jsem chtěl končit před diváky, ale člověk míní, ale život mění," řekl osminásobný český šampion Nečas České televizi.

Alespoň symbolickou rozlučku v úvodu nové sezony bývalý hráč Nymburka, Brna, Kunína a Prostějova neplánuje. "Tohle se nestane. Prostě mělo to být takhle. To, že nouzový stav ukončil veškeré soutěže, tak tím se uzavřela má basketbalová kariéra," dodal bývalý reprezentant smířeně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články