Hlavní obsah

Hráči Phoenixu ovládli turnaj basketbalistů ve videohře NBA 2K

New York

Rozehrávač Devin Booker z Phoenixu ovládl turnaj hráčů NBA ve videohře NBA 2K, kterým si basketbalisté zpestřili nucenou přestávku kvůli koronaviru. Ve finálové sérii hrané na dvě vítězství porazil Booker svého spoluhráče ze Suns Deandreho Aytona 2:0.

Foto: Sport.cz

Basketbaista Kevin Durant v počítačovém turnaji hvězd NBA největším favoritem, vypadl však už v prvním kole.

Článek

Za historicky první titul ve virtuálním turnaji, do něhož se zapojilo 16 hráčů, získal prémii 100.000 dolarů (asi 2,47 milionu korun). Odměnu věnuje některé z charitativních organizací podle své volby na pomoc v boji s nemocí COVID-19.

Třiadvacetiletý Booker, jenž se virtuálnímu hraní věnuje dlouhodobě a je i členem esportového týmu 100 Thieves, vyhrál finálové duely 72:62 a 74:62. "Skvělý pocit. Sešli se talentovaní hráči. Ale od začátku jsem říkal, že si to o titul rozdáme já a Deandre," prohlásil Booker. "Už jsme spolu hráli dřív, je to rozhodně hráč," dodal.

Booker do turnaje, který přenášela i televizní stanice ESPN, vstupoval jako pátý nasazený, Ayton byl desítka. Zatímco na palubovce v reálné NBA se jejich Phoenixu vůbec nedaří a v Západní konferenci patří v přerušené sezoně k nejhorším, ve virtuálním světě zazářili. Hvězdný Kevin Durant z Brooklynu, který byl nasazenou jedničkou, naopak vypadl hned v prvním kole. Dvojka Trae Young z Atlanty zvládl jen jeden zápas.

NBA byla na neurčito přerušena 11. března po pozitivním testu Rudyho Goberta z Utahu na koronavirus. Infekce se postupně objevila u hráčů nebo dalších zaměstnanců v několika klubech. Základní část měla skončit 15. dubna.

Reklama