Hlavní obsah

Thomasová z USK byla zvolena do All Star Euroligy basketbalistek

Basketbalistka Alyssa Thomasová z USK Praha byla zvolena do prvního All Star týmu Evropské ligy. Osmadvacetiletá Američanka už minulý týden získala ocenění pro nejlépe bránící hráčku soutěže a je také v nominaci na cenu pro nejlepší hráčku Euroligy.

Foto: ZVVZ USK Praha

Opora basketbalistek USK Praha Alyssa Thomasová byla vyhlášena nejlépe bránící hráčkou Evropské ligy.

Článek

USK v základní skupině Evropské ligy, která byla v průběhu čtvrtfinále přerušena kvůli pandemii koronaviru a měla by se dohrávat na podzim, prohrál jen dva z dvanácti zápasů. Thomasová se pod úspěšné tažení podepsala průměry 18,3 bodu, 11,4 doskoky, 4,2 asistencemi na utkání a zaznamenala také ligové maximum 3,1 zisku na zápas.

Spolu s Thomasovou byly do prvního All Star týmu vybrány nejlepší střelkyně soutěže Alina Jagupovová a Cecilia Zandalasiniová z Fenerbahce, Emma Meessemanová z Jekatěrinburgu a Sandrine Grudaová ze Schia, proti němuž měly Pražanky nastoupit ve čtvrtfinále.

Thomasová už minulý týden získala ocenění pro nejlépe bránící hráčku Euroligy a uchází se také o cenu pro nejlepší hráčku soutěže. V nominaci jsou i její spoluhráčky z USK rozehrávačka Cristina Ouviňaová a Brionna Jonesová, která byla zvolena do druhého All Star týmu.

Reklama