Hlavní obsah

Nečas po basketbalové kariéře zůstal v Pardubicích jako ředitel

Pardubice

Dlouholetý basketbalový reprezentant Radek Nečas se po skončení hráčské kariéry dal na funkcionářskou dráhu a stal se ředitelem pardubického klubu, kde naposledy působil. Osminásobný český šampion odehrál 23 profesionálních sezon a nyní bude mít podle webu Beksy v nově vytvořené pozici na starosti sportovní úsek. V jeho kompetenci bude mimo jiné realizační tým prvního mužstva, bude spolurozhodovat o složení kádru či vyhledávat posily.

Foto: Josef Pešout, Právo

Radek Nečas ještě jako hráč Pardubic.

Článek

"Možnost spolupodílet se na budování a následném vedení klubu po sportovní stránce pro mě představuje obrovskou výzvu. V průběhu kariéry jsem nabyl dostatek zkušeností, které se v nové pozici budu snažit maximálně zúročit, a pomohu tím Bekse při výchově mladých hráčů v projektu Golden Talents i při naplnění ambicí A-týmu," uvedl Nečas.

Devětatřicetiletý pivot ukončil hráčskou kariéru plánovaně po této sezoně, která zůstala nedohraná kvůli pandemii koronaviru. Vedle Pardubic hrál nejvyšší domácí soutěž také za Brno, Mlékárnu Kunín, Nymburk a Prostějov.

K osmi mistrovským titulům (všechny s Nymburkem) přidal ještě o tři trofeje víc v pohárové soutěži (s Nymburkem, Prostějovem, Mlékárnou Kunín a Pardubicemi). S 885 ligovými zápasy je rekordmanem ligy. Jednu sezonu strávil ve slovinském klubu Pivovarna Laško. Po skončení reprezentační kariéry působil u národního týmu jako vedoucí družstva.

"Má vítězného ducha, skvělou pracovní morálku a velkou chuť - to všechno jsou nesmírně důležité vlastnosti, které vyznáváme a jichž chceme v klubu využít," uvedl generální manažer Beksy Martin Marek.

Reklama

Související témata: