Hlavní obsah

Nymburk posílil pivot Zimmerman se zkušenostmi z NBA

Nymburk

Basketbalisty Nymburka posílil pivot Stephen Zimmerman. Šestnáctinásobný český mistr o příchodu čtyřiadvacetiletého Američana, který má za sebou i 19 zápasů v NBA za Orlando, informoval na svých internetových stránkách.

Foto: basket-nymburk.cz

Basketbalisté Nymburka. Ilustrační foto.

Článek

Zimmerman měl původně působit v Toruni, ale kvůli zájmu Nymburka se 211 cm vysoký hráč dohodl v Polsku na odchodu a podepsal smlouvu se středočeským klubem. Roli sehrála i možnost zahrát si opět Ligu mistrů, kterou si vyzkoušel v minulém ročníku v barvách Bonnu.

"Příprava a první zápas sezony ukázaly, že je třeba zkvalitnit podkošovou sestavu," uvedl generální ředitel Nymburka Rudolf Šimeček. "Naskytla se tato příležitost, a tak jsme rádi, že můžeme Stephena přivítat v týmu," dodal.

Zimmermana v roce 2016 draftovalo ve druhém kole Orlando, za které v sezoně 2016/2017 odehrál 19 zápasů s průměrem téměř šesti minut na utkání. Poté působil na farmách Los Angeles Lakers nebo New York Knicks a loni v létě zamířil do Evropy.

S Bonnem si zahrál i Ligu mistrů, ve které měl průměr 16 minut na zápas, 8,1 bodu a 4,4 doskoky. Nastoupil i proti AEK Atény, na který Nymburk narazí ve čtvrtfinále Ligy mistrů na přelomu září a října ve Final Eight, jež je dohrávkou minulého ročníku přerušeného pandemií koronaviru.

Reklama

Související témata: