Hlavní obsah

Rubio po dalším trejdu bude hrát za Minnesotu, v níž v NBA začal

Španělský rozehrávač Ricky Rubio se tři dny po výměně do Oklahomy stal v NBA součástí dalšího trejdu, který z něj znovu po třech letech udělal basketbalistu Minnesoty. Timberwolves jej podle zámořských médií získali poté, co do týmu Thunder poslali srbského křídelního hráče Alekseje Pokuševského, jehož ve středečním draftu získali jako 17. v pořadí.

Foto: Matt York, ČTK/AP

Španělský rozehrávač Ricky Rubio (11) v dresu Phoenixu a Damion Lee z Golden State.

Článek

Třicetiletý mistr světa Rubio strávil v Minnesotě prvních šest sezon v zámořské lize. Další dvě odehrál v Utahu a tu předchozí ve Phoenixu, který jej v pondělí poslal do Oklahomy jako součást výměny za hvězdného rozehrávače Chrise Paula.

V Minnesotě se bývalá pětka draftu sejde s čerstvou jedničkou volby talentů Anthonym Edwardsem. Spolu s Rubiem navíc získali Timberwolves i další mladíky Leandra Bolmara z Argentiny s Jadenem McDanielsem, kteří byli vybráni v letošním draftu na 23. a 28. místě.

Němec Schröder bude hrát za mistrovské Lakers

Němec Dennis Schröder bude v NBA hrát za mistrovský tým Los Angeles Lakers. Sedmadvacetiletý rozehrávač byl do kalifornského klubu vyměněn z Oklahomy, kde strávil uplynulé dvě sezony.

Za Schrödera dostal tým Thunder hráče Lakers Dannyho Greena a nově draftovaného Jadena McDanielse, které následně vyměnil do jiných týmů. Oklahoma ve středu získala také práva na českého mladíka Víta Krejčího, jehož si krátce předtím vybral na draftu Washington.

Syn gambijské matky a německého otce Schröder strávil prvních pět sezon v NBA v dresu Atlanty, jež ho v roce 2013 draftovala v prvním kole. Po minulém ročníku obsadil druhé místo v hlasování o nejlepšího náhradníka soutěže.

Reklama

Související témata: