Hlavní obsah

Toronto bude v úvodu NBA doma v Tampě

Basketbalisté Toronta nebudou kvůli pandemii koronaviru hrát v úvodu sezony NBA domácí zápasy v Kanadě, jejich dočasným domovem bude Tampa. Jediný kanadský účastník zámořské ligy to oznámil v prohlášení poté, co se s vládou své země zatím nedohodl na podmínkách konání zápasů v domovské Scotiabank Areně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Klubový prezident Masai Ujiri uvedl, že Raptors usilovně jednali se zdravotnickými úřady, aby se shodli na plánu opatření, který umožní hrát domácí zápasy v Torontu. Za současných podmínek a cestovních omezení to možné není. Klub bude s vládou jednat i nadále, ale vzhledem k blížícímu se začátku sezony (22. prosince) a přípravného období už musel o dějišti domácích zápasů rozhodnout.

"Byla to produktivní jednání a získali jsme silnou podporu námi navrženého protokolu. Ale současná situace, které Kanaďané v souvislosti s veřejným zdravím čelí, v kombinaci s naléhavou potřebou určit, kde budeme hrát, znamená, že sezonu 2020/21 zahájíme v Tampě," uvedl klubový šéf.

Kanada v současnosti zažívá masivní vzestup nových případů nákazy koronavirem. Pandemie si dosud v zemi s 38 miliony obyvatel vyžádala přes 11.200 mrtvých. Průměrný počet nových nákaz se tento týden dostal na dosud nejvyšší úroveň. Ve středu i čtvrtek bylo v Kanadě nahlášeno přes 4600 pozitivních testů, v pondělí dokonce 6115. Denní bilance jsou nyní zhruba pětinásobně vyšší než před dvěma měsíci.

Reklama

Související témata: