Hlavní obsah

Na Eurobasket 2022 postoupilo sedm celků

Aktualizováno

Celkem sedm týmů si zajistilo v druhém kvalifikačním okně postup na mistrovství Evropy basketbalistů, které se bude po koronavirovém odkladu hrát v roce 2022. Po víkendových zápasech měly jistou účast Bosna a Hercegovina, Řecko a Chorvatsko, dnes se k nim přidali obhájci triumfu Slovinci, trojnásobní vítězové kontinentálního šampionátu Španělé, Izrael a Ukrajina.

Foto: Sport.cz

Čeští basketbalisté v utkání proti Belgii

Článek

Jednou ze čtyř pořadatelských zemí šampionátu je i Česko, které má díky tomu účast rovněž jistou. Reprezentanti jsou s jednou výhrou a třemi porážkami poslední v tabulce skupiny C.

Chorvatsko dosud vyhrálo všechny čtyři zápasy ve skupině D a do dvou zbývajících už v únoru půjde s postupovou jistotou. Na poslední místo tabulky už nemohou klesnout ani týmy Řecka a Bosny ve skupině H.

Izrael je také stoprocentně úspěšný a ve stejné skupině A se kvalifikovalo také Španělsko, které zabralo po dvou prohrách a porazilo Rumunsko 94:41. Po výhře nad Rakouskem 70:67 slavili ve skupině F Ukrajinci a zároveň s nimi i vedoucí Slovinci.

V kvalifikaci vedle Chorvatů a Izraelců ještě neprohrály ani týmy Gruzie, Itálie a Maďarska. Italové a Maďaři ale odehráli méně utkání.

Italové a Gruzínci mají stejně jako čeští basketbalisté účast na závěrečném turnaji předem jistou díky pořadatelství. Zbývajícím organizátorem Eurobasketu 2022 je Německo.

Reklama