Hlavní obsah

Salamanca - Girona 71:65 Girona s Reisingerovou přes Salamancu do Final Four neprošla

Salamanca/Šoproň
Aktualizováno

Basketbalistky Girony s reprezentační pivotkou Julií Reisingerovou ani v odvetě čtvrtfinále Evropské ligy nedokázaly porazit Salamancu a do Final Four nepronikly. Česká hráčka na šestnáctibodový výkon z prvního zápasu navázala 10 body, ale Girona španělské derby znovu hrané v hale soupeřek prohrála 65:71.

Foto: FIBA

Julia Reisingerová na ilustračním snímku zakončuje v duelu s Dánskem.

Článek

Salamanca se utká v semifinále se Šoproní, kterou po přesvědčivém středečním vítězství nad Lyonem 94:66 neohrozila ani porážka 62:75 v odvetě. Druhou dvojici tvoří obhájkyně prvenství z Jekatěrinburgu, které dvakrát deklasovaly Kursk, a Fenerbahce Istanbul s americkou rodačkou s českým pasem Kiou Vaughnovou. Jejích devět bodů tentokrát v derby s Galatasarayem k výhře nepomohlo, ale soupeři výsledek 71:61 po předchozí porážce 74:91 nestačil.

Do Final Four prošly výhradně vítězové skupin ze základní části, ze které se nepodařilo postoupit USK Praha v konkurenci Fenerbahce a Lyonu. Semifinále jsou na programu 16. dubna, finále se odehraje o dva dny později. Dějiště závěrečného turnaje bude teprve určeno. Čtvrtfinále se hrála v "bublinách" v Salamance a Šoproni.

Čtvrtfinále play off Evropské ligy basketbalistek - 2. zápasy v Salamance a Šoproni:
Fenerbahce Istanbul - Galatasaray Istanbul 61:71 (za Fenerbahce Vaughnová 9 bodů, 2 doskoky a 2 asistence), první zápas 91:74, postoupilo Fenerbahce
Jekatěrinburg - Kursk 94:59, první zápas 80:67, postoupil Jekatěrinburg
Salamanca - Girona 71:65 (za Gironu Reisingerová 10 bodů a 2 doskoky), první zápas 74:66, postoupila Salamanca
Šoproň - Lyon 62:75, první zápas 94:66, postoupila Šoproň
Semifinálové dvojice (16. dubna):
Salamanca - Šoproň
Fenerbahce - Jekatěrinburg

Reklama