Hlavní obsah

Basketbalisté Opavy v semifinále i podruhé hladce zdolali Kolín

Basketbalisté Opavy hladce vyhráli i druhý semifinálový zápas ligového play off, nad Kolínem doma zvítězili 87:68. Zatímco nedělní utkání rozhodli svěřenci trenéra Petra Czudka hned v úvodu, tentokrát středočeský protivník držel krok až do třetí čtvrtiny. Po ní však už činil rozdíl ve skóre dvacet bodů.

Foto: BKt Opava

Druhý semifinálový duel basketbalové ligy mezi Opavou a Kolínem.

Článek

Třetí zápas je na programu ve čtvrtek v Kolíně, Opava si v něm už může zajistit postup. Druhá semifinálová série mezi nymburskými obhájci titulu a Brnem začne v úterý.

Hosté začali pětibodovou šňůrou, v domácím týmu se jako první střelecky prosadil až ve čtvrté minutě Jakub Slavík. Po deseti minutách už ale Opava vedla a za poločas nastřílela 50 bodů, z toho náhradník Martin Gniadek osmnáct.

"Kolín hrál dobře, za první půlku dal devět trojek. Ale my jsme měli víc energie, víc hráčů v rotaci, naše lavička dala 51 bodů," pochvaloval si v televizním rozhovoru Czudek.

Definitivně pak Kolín ztratil krok v třetí části, kterou prohrál 10:21. Přesto hosté nakonec měli ve svých řadách nejlepšího střelce zápasu, Jiří Jelínek dal 24 bodů. "My jsme je doma dvakrát porazili, nevidím důvod, proč je neporazit dvakrát i teď," uvedl Jelínek.

Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 2. zápas:
Opava - Kolín 87:68 (25:17, 50:41, 71:51)
Nejvíce bodů: Gniadek 20, Kvapil 15, Slavík 12 - Jelínek 24, Číž 13, Wallace 9. Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: