Hlavní obsah

Česko - Maďarsko 71:78Basketbalové juniorky na MS prohrály ve čtvrtfinále s Maďarskem

Debrecín

České juniorské basketbalistky ve čtvrtfinále mistrovství světa prohrály 71:78 s domácím Maďarskem. Výběr trenérky Romany Ptáčkové nyní bude hrát o 5. až 8. místo a stále může zabojovat o nejlepší výsledek od titulu z roku 2001.

Článek

Češky v utkání ani jednou nevedly. Jejich nejlepší střelkyní byla Dominika Paurová s 22 body, Valentýna Kadlecová přidala 14 bodů. Nejlepší střelkyní zápasu byla domácí Julia Borosová s 23 body, double double za 17 bodů a 11 doskoků přidala Eszter Madárová.

Český tým je i přes vyřazení stále ve hře o nejlepší umístění od roku 2001, kdy v Brně tým kolem tehdejších vycházejících hvězd Evy Vítečkové či Jany Veselé šampionát ovládl. Od té doby juniorky startovaly na MS jen dvakrát. V roce 2007 cesta Kateřiny Elhotové a spol. skončila rovněž ve čtvrtfinále a obsadily sedmé místo. V 2009 byly desáté.

Maďarky si v semifinále zahrají s Američankami. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Austrálie a Mali, které po úvodní kontumační porážce od českého celku po pozdním příjezdu na turnaj vyhrálo čtvrtý zápas za sebou a po výhře 69:47 nad Ruskami vylepší sedmé místo z posledního šampionátu. V semifinále je Mali jako první africký tým v historii.

Reklama