Hlavní obsah

Amerika přišla o skvělou trenérku

Ultraběžkyně a lyžařka z Colorada přišla o život v Rocky Mountains po nešťastném pádu při tréninku. Amerika tak kromě jiného přišla o nadšenou a zapálenou trenérku, která se věnovala nadějnému dorostu. Její domovský klub Summit Nordic Ski Club ve Friscu zahalil smutek a čerň. Jeho významným členem byla po dlouhých čtrnáct let.

Foto: Profimedia.cz

Rocky Mountains se staly trenérce osudné.

Článek

Když se 39letá Hannah Taylorová vydávala s jedním ze svých kolegů na další výběh do Rocky Mountains, netušila, že je její poslední. Aktivní horská běžkyně a ultra runnerka se pustila podél úzké skalní římsy, kde jí na kamení podjela noha. Snažila se zachytit za skalní výčnělek, ten jí však zůstal v ruce a běžkyně se zřítila na suťové pole o asi 80 metrů níže.

Blízký trenér, který byl na výběhu s ní, okamžitě zalarmoval záchranáře, Hannah Taylorová však byla na místě prohlášená za mrtvou. Při pádu utrpěla zranění, jež se neslučovala se životem. Přivolaná helikoptéra tak už mohla vyzvednout pouze mrtvé tělo.

„Běhala a užívala si čas strávený v divočině, ale ne pro adrenalin nebo slávu. Byla skromná a velkorysá, měla vynikající smysl pro humor, který sama označovala za svůj speciální druh bláznovství," zaznělo mimo jiné při posledním rozloučení s Hannah.

Taylorové se podařilo vyhrát stomílovku High Lonesome 100 vedoucí po horách Colorada. Tu dokázala zaběhnout pod 30 hodin. Zúčastnila se také několika 50kilometrových závodů a tří dalších stomílovek včetně slavného Leadville Trail 100.

Reklama

Související témata: