Hlavní obsah

Konec snění, ploché břicho nemusí být jen iluzí z časopisů

Stav, který občas řeší každá žena. Mít ploché břicho je meta, která nemusí být nedostupná. Krásné napovrch, ale vše začíná uvnitř, tam co nevidíte. Jak se vyvarovat vybouleným tvarům, být spokojená a přitom se drasticky neomezovat? Stačí dodržovat základní pravidla, která můžete přidat k běžeckým tréninkům. Krok za krokem a hlavně nefungovat v jojo efektu - týden ano, týden ne, týden je občas. Tudy cesta nevede.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto. Cvičení břišních svalů, středu těla v kombinaci se stravou vás přivedou k plochému břichu.

Článek

Ranní cvičení

Začněte den s trochou ladění, kdy procvičíte břišní svaly. A nejen vnější, ale také vnitřní jádro, střed těla, který způsobí lepší držení a pomáhá lépe definovat pas. Dopřejte si desetiminutovku po ranním výběhu. Žádná věda: Dva až tři cviky 10-15 opakování po třech až čtyřech sériích.

Snídaně ano

Možná to někdo hůře stráví, ale pro plošší břicho je důležité snídat. První jídlo pomůže nastartovat metabolismus, lépe se tak spalují tuky. Navíc zdravá snídaně vám po pár hodinách znemožní udělat špatná rozhodnutí, která se mohou projevit později v chuti po koblihách například. Nezapomínejte také přes den pravidelně pít, často je hlad převlečená žízeň.

Potraviny vybírejte

Mléko a mléčné výrobky mohou někomu způsobovat problém v tom, že se budete cítit nafouknutí, což není ideální cesta, pokud toužíte po plochém břišním lisu. Při plánování svého jídla se držte dále od potravin, které způsobují nadýmání - mastné a slané potraviny, čočka, hrách, sójové boby, ale i různé druhy ovoce, zeleniny. Jablka a hrušky jsou zdravé, ale mohou někdy ve větším množství způsobit problém.

Dále fazole, brokolice, květák, zelí, kapusta. Ale třeba také nápoje s oxidem uhličitým, který se v trávicím systému mění na plyn. Vhodný je naopak meloun, ananas, hroznové víno, papája. Zaměřte na „smršťovací" potraviny jako jsou okurky, chřest, ovesné vločky. Zařaďte do jídelníčku lehké proteiny jako ryby, drůbež bez kůže, libové hovězí maso.

Řezejte kalorie

Nejde přednostně o to, co jíte a kdy, ale jak a jak moc. Pokud chcete mít možnost vidět plošší břicho, je vhodné být ostražití ohledně kalorií. Připravte si na den pár zdravých svačinek, které poskytují tělu energii a živiny.

Tyto čerpací potraviny mohou přirozeně omezit chuť k jídlu a udržet pocit plnosti, takže se nemusíte přejídat. Do dvanácti hodin zkuste čerstvé ovoce, sušené ovoce, müsli tyčinky. Po dvanácté už více směřujte k čerstvé zelenině, salátu s bílkovinami (kuřecí, vejce, tuňák), jogurt, tvaroh, celozrnný sendvič, proteinová tyčinka.

Aerobní trénink, takže běhání

Běhání ano, ale jakékoliv cvičení je dobré. Pokud se chcete zbavovat tuku, je čas začít brát vážně i cvičení. Jestliže bojujte doma s časem, ideální jsou schody, kde navíc efektivně zapojíte nohy, hýždě, vědomě vtahujte břicho s pravidelným dýcháním. Vysoká intenzita cvičení spaluje kalorie, zvláště pokud využíváte formu intervalů. Promíchejte své obvyklé běhání se cvičením s vysokou intenzitou v intervalech s normálním tempem. Zkuste vystavět 45minutovou pyramidu běhání v kombinaci se cvičením.

Reklama

Související témata: