Hlavní obsah

Americká kráska chce světový rekord. A k tomu milión dolarů

Praha

Každý z nás poznal ve svém životě dva měsíce prázdnin, když byl ještě školou povinný. Lenošení, pohoda. Pohledná Caitlin Adamsová se rozhodla využít dva měsíce odlišně. Ačkoli je přesvědčená, že na střední škole byla špatnou běžkyní, neváhala. Současná studentka univerzity v Marylandu hodlá za 60 dnů přeběhnout celé USA!

Foto: Facebook: Caitlin Adams

Pohledná Caitlin Adamsová se rozhodla. Hodlá přeběhnout USA za pouhých 60 dnů.

Článek

„Mnoho změn se stalo v mém životě, ale běh byl jednou z věcí, která mě přes všechno dostala. Při něm jsem si mohla vyčistit mysl, pak jsem si uvědomila, že jsem v běhání docela dobrá," řekla pro server diamondbackonline.com sympatická a usměvavá dívka. Učinit životní krok se rozhodla před pár týdny.

Caitlin ale neběhá jen pro sebe. Pomáhá těm, kteří mají životní potíže. Před pár měsíci dokončila běh přes Maryland a získala peníze na nákup protetických končetin, překonala 660 kilometrů. Teď se chystá překonat celé Spojené státy a připsat si světový rekord. Ten má nyní hodnotu 69 dní, 2 hodiny a 40 minut.

Adamsová plánuje vyběhnout 1. června ze San Franciska a touží se dostat do New Yorku za pouhých 60 dní. Plánuje běžet 80 kilometrů denně. Před ní je plán, který měří 4800 kilometrů!

Než se rozhodla, vše konzultovala s motivačním řečníkem Croixem Satherem, který běžel přes USA v roce 2011. Chtěla se dozvědět více, získat rady pro tak dlouhou trať. „Než přišla, trénovala - z větší části - na vlastní pěst. Pak mi ale zavolala o radu, trochu jsem jí poradil a bylo to. Ona je ta, která to všechno udělala," nechal se slyšet Sather. To hlavní je ale teprve před ní.

Ráda by vybrala milión dolarů

Stejně jako při pokusu, když běžela přes Maryland, se setkala s pochybovači. Jenže ona teď vidí jen svůj sen a trénink. „Nechci slyšet věci, které mě mají držet zpátky. Dostanu tělo do nejlepší možné formy," věří sama svým schopnostem Adamsová, která se nyní zaměřuje na sílu. Teď běhá pět až osm kilometrů denně. Od ledna ale přijdou na řadu delší vzdálenosti.

V loňském roce její běhání přineslo potřebným 24 tisíc dolarů. Teď má ještě vyšší cíle. „Chci milión. Upřímně, zní to směšně, ale poběžím po celé Americe. Tak proč ne?" Jenže sama finance potřebuje, aby měla na celý svůj odvážný projekt. Patrně si bude muset i půjčit. Pokud by nezískala dostatek prostředků, výzva by byla v ohrožení.

Reklama

Související témata: