Hlavní obsah

Svět má novou královnu. Máma rozbila mamutí bank

Praha

Alice Burchová uběhla šedesát maratónů za šedesát dní! Co den, to 42 195 metrů. Díky tomuto výkonu se stala držitelkou světového rekordu, královnou. Je tu další zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Ve svých čtyřiatřiceti letech zdolala mamutí výzvu, která měla celkem 2532 kilometrů. To vše během dvou měsíců, jako by se vydala z Londýna na Gibraltar.

Foto: Facebook: Alice Burch 60:60

Alice Burchová uběhla za 60 dní 60 maratónů. Nikdo není lepší. A její dcera to ví, máma je už zase doma.

Článek

Tato máma, která žije se svou dcerou, zažila jeden z nejsilnějších okamžiků ve svém životě. „Cítím se opravdu dobře. Dnes byl velký den, měla jsem obrovskou podporu, cítila jsem se silná celou cestu. Bylo to skvělé, ale už se těším, až si večer odpočinu," citoval před pár dny rekordmanku server Daily Echo.

Tato běžkyně rozbila bank v podobě po sobě uběhnutých maratónů. Předchozí rekordní záznam pro ženy byl sedmnáct maratónů, muži byli na čísle dvaapadesát podle organizace World Record Academy. Na začátku prosince byly tyto výkony přepsány, všem nyní vévodí šedesátková žena, Hampshire může oslavovat. Poslední krok, který měřil přes 42 kilometrů, jí trval 4 hodiny a 32 minut, což je téměř o padesát procent déle než její nejlepší osobní čas. Ten se drží na třech hodinách.

Burchová pracuje ve vlastní náborové firmě pro námořní společnost Seamariner, tam se inspirovala získáváním peněz pro charitu. Pro ní také běžela. Svůj díl má i její blízký přítel ze školy, který loni zemřel při nehodě na motocyklu. Její velký běh byl z části i na jeho podporu.

Epický rok tvrdohlavé ženy

Trpěla velkými bolestmi v kotníku, zabrat dostala lýtka, boky. Celé tělo se muselo vypořádat s nevšední zátěží, konec ale za to stál, když proběhla cílem.

„Měla jsem zde několik svých největších přátel. Když bylo asi sedm kilometrů do konce, tekly mi slzy, přemýšlela jsem, proč jsem to udělala. Jsem opravdu hrdá, zažila jsem vzrušující nové dobrodružství. Ani v příštím měsíci si tohle určitě nepřestanu představovat," přiznala Burchová, která všechny své běhy zaznamenávala na Garmin GPS a předloží je jako podpůrné důkazy, aby mohla být zapsána do Guinnessovy knihy rekordů.

Žena, která žije ve Woodlands se svojí tříletou dcerou, má za sebou těžké a nezapomenutelné dva měsíce. „Chci se podívat zpět na rok 2015. Myslím, že to byl epický rok, byl pravdu můj nejlepší. Jsem tvrdohlavá, unesla jsem toto odhodlání až do konce."

Reklama

Související témata: