Hlavní obsah

České ženy bojují za své sny

Praha

Už osmým rokem pokračuje tažení odvážných žen českým běžeckým prostorem. Patnáctka dívek, paní a žen se společně pouští do projektu, v němž všechny pracují na svém vlastním, osobním snu a zároveň pomáhájí plnit sny také jiným ‒ podporou zvolené charitativní organizace.

Foto: RunCzech

Women's Challenge 2017: Nová patnáctka žen vybíhá.

Článek

Jednou uběhnout maratón může být společným jmenovatelem jejich úsilí. Za běžeckou obuví a startovními čísly upevněnými zavíracími špendlíky na hrudi se ale pokaždé skrývá silný osobní příběh, boj i běh na dlouhou trať. Rozvedené mámy, astmatičky, bulimičky, závislačky, studentky i babičky. Jedna velká rodina se společným mottem: „Uběhnout maratón. A hlavně si ten běh užít a prožít."

Všechny účastnice si vyberou tu „svojí" charitativní organizaci, které chtějí pomoci, a kromě přípravy na závody běžecké ligy RunCzech pro ni budou vybírat finanční prostředky mezi svými přáteli, známými, rodinnými příslušníky. Stanou se tak někým, koho v zasvěcených kruzích nazývají „Dobroběžcem".

Finální patnáctka žen byla vybrána z celkem 164 uchazeček. „Konečný výběr nebyl ale vůbec lehký, snad všechny ženy by si zasloužily do finále postoupit. Nezáleží na věku, povolání ani fyzické kondici, důležité je pouze rozhodnutí a motivace. Ať už je snem uběhnout pět kilometrů nebo zvládnout celý maratón, všechny cíle jsou prostě skvělé," říká k tomu Zoran Bartek, vedoucí marketingu.

Finalistky budou trénovat pod dohledem odborných trenérů od ledna do října. V rámci projektu obdrží vypracovaný individuální tréninkový plán a patřičné sportovní vybavení. Součástí přípravy budou i společné tréninky a přednášky o zdravém životním stylu v běžeckém centru Running Mall. Není bez zajímavosti, že tréninkovým i závodním parťákem bude dámám známý moderátor a herec Dalibor Gondík.

Své běžecké i další cíle si budou ženy plnit především na závodech běžecké ligy, kterých je dohromady sedm. Odborná porota pak bude vybírat na sklonku roku vítězku, jež pro zvolenou charitativní organizaci udělala nejvíce a nejvíce také inspirovala ženy ve svém okolí.

Reklama

Související témata: