Hlavní obsah

To je vůle! Oheň jí sežehl prsty na uhel, na ironmana si přesto troufla

Ještě šest let nazpátek byla mladou dámou se slibnou budoucností. Inženýrský titul na technické univerzitě, kariéra modelky, nadšená fanynka všeho, co se točilo kolem fitness, ale i charity. A byla také ambiciózní běžkyní, která se přihlásila na Kimberley Ultramarathon, běh na vzdálenost 100 kilometrů australskou divočinou. A právě tento běh se jí stává osudným. Nikdy už nic nebude jako dřív.

Foto: facebook T. Pitt

Na jejím těle zbylo jen málo míst, které plameny nepoškodily.

Článek
Fotogalerie

Turia Pittová se staví na start těžkého závodu v západní části Austrálie. Tou dobou řádí v oblasti rozsáhlé požáry. Organizátoři akce ale všechny ubezpečují a upokojují, že mají vše pod kontrolou, nic nehrozí a vše je bezpečné. O tom, že je to lež, se několik běžců má už za pár hodin přesvědčit doslova na vlastní kůži. Zhruba v polovině trasy zasahuje oheň několik běžců a Turia je plameny doslova odříznuta od ústupové cesty. Všude oheň, není kam se vrtnout.

Dlouhé čtyři hodiny čeká zoufalá žena na příchod pomoci. Tou dobou je už spálena více než polovina povrchu jejího těla. Mnohé z poškození zasahují hluboko do masa. Podaří se však nemožné. I přes rozsáhlé popáleniny i čtvrtého stupně (zuhelnatění) na 65 % těla se daří ženu navrátit k životu a později dokonce i znovu ke sportu. Plameny k nepoznání sežehly její tvář, přišla o několik prstů na rukou. Nikdy už nebude vypadat jako předtím.

I přes obrovskou ránu osudu se Turia probojovává zpět k plnohodnotnému životu. Necelých pět let po úrazu si plní jeden z velkých snů a absolvuje původního ironmana na Havaji. „Když jsem byla v nemocnici, řekli mi, že už nikdy běhat nebudu. Bylo to, jako by se v mé hlavě rozsvítilo obrovské světlo. Myslela jsem si: Jen počkejte, já vám ukážu. Jednoho dne půjdu na ironmana!" popisuje události tato žena silné vůle.

Z původního života ženě zůstal i partner Michael Hoskin stojící při ní i v těch nejtěžších chvílích. Dvojice v talk-show australské televize před nedávnem prozradila, že radostně očekává své první dítě.

Reklama