Hlavní obsah

Úsměvné! Malý syn dostal do ruky mobil, aby máma mohla lámat rekordy

Westford

Američanka Dianna Chivakos dala svému tříletému synkovi Evanovi do ruky starý iPhone s nahranými dětskými písničkami a hrami, aby dobře snášel její pokus o zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Matka malého Evana se totiž rozhodla pokořit rekord v maratónském běhu – společně s ním v kočárku. Jak to dopadlo?

Foto: Profimedia.cz

Někdy je dobré mít trpělivé dítě. (ilustrační foto)

Článek

Malý Evan byl za největšího hrdinu dne. Tříletý klučík po celou dobu způsobně seděl v kočárku, pojídal připravené lahůdky, hrál si na mobilu a občas se uvolil plácnout si s některým z běžců nebo přihlížejících „high-five". Také samotná jeho matka souhlasila, že o její nakonec úspěšný rekord se nejvíce zasloužil právě malý Evan.

Dianně Chivakosové se na závodě Baystate Marathon podařilo odkrojit od současného světového rekordu hned sedm minut. Její výsledný čas 3:10:26 je tak novým ženským světovým rekordem pro maratónský běh s dítětem v kočárku. Původní rekord držela Britka Jessica Bruceová a dosáhla jej v roce 2015 se sedmiměsíčním synem.

34letá žena řekla po doběhu novinářům, že je „neskutečně šťastná". Snad to platilo i pro jejího chlapce. Ten už je ale na způsoby „Speedy Mom", jak Diannu nyní přezdívají, zvyklý. Protože jeho otec musí pravidelně dojíždět daleko do práce, maminka může trénovat až později večer. Malého Evana bere většinou s sebou a on vždy alespoň část tréninku prospí. Na společný závod se moc těšil a cestu si moc užíval. A v cíli i on dostal účastnickou medaili. Ostatně i na fotografii z cíle se tváří spokojeně.

Jak by také ne, když má z mámy rekordmanku. Její cesta ale byla trnitější. Dianna prožívala několikaletou frustraci, kdy trpěla na únavové zlomeniny. Od té doby, co začala běhat se synem v kočárku, se jí ale nic podobného nestalo.

Reklama