Hlavní obsah

TEST: Běžecká mikina Mizuno Vortex Warmalite HZ - hřejivá druhá vrstva pro dámy

Praha

Na jaře a na podzim, když už není potřeba chránit se před deštěm nebo sněhem, ráda sáhnu místo bundy po mikině na běhání. Je to zkrátka pohodlnější. Jestli to máte stejně, mrkněte na hodnocení slušivé tyrkysové mikiny Mizuno. Jak v testu obstála?

Foto: archiv autorky, Sport.cz

Dámská běžecká mikina Mizuno Vortex Warmalite

Článek
Fotogalerie

V mikině Vortex Warmalite se běhá příjemně, tenký materiál nebrání v pohybu pažím. Mikina se nevyhrnuje a na těle dobře drží. Díky jemnému fleecu na rubu navíc budete dostatečně v teple. Mikina je elastická, 87 % materiálu tvoří polyester a zbylých 13 % elastan.

Pokud vám zrovna tyrkysová barva nepadla do oka, mikinu pořídíte také v černé a tmavě modré barvě. Vyrábí se ve velikostech XS až XL. Já jsem Vortex Warmalite testovala ve velikosti M, kterou nosím běžně, a seděla mi akorát. Rukávy jsou dostatečně dlouhé, a navíc mají otvory na palce, což my dámy s věčně promrzlýma rukama oceníme! Mikina má u krku rozepínání na zip, můžete tak regulovat teplotu, když vám bude moc horko.

PLUSY
dobře padnoucí střih
dvě kapsy
otvory na palce na rukávech
reflexní prvky
MÍNUSY
zip na límci trochu tlačí do krku
CENA
1 990 korun

Mizuno u svých výrobků dbá na reflexní prvky, takže i na mikině Vortex Warmalite jich najdete spoustu: logo vpředu, reflexní proužek na kapse na paži, na lemech rukávů a na límci, očko pod límcem. Praktická je také svítivě žlutá barva na bocích mikiny a zipu.

Kapsa na rukávu je dostatečně hluboká, takže do ní schováte případně i pětipalcový telefon. Nebo ji využijete na klíče, gely, mp3 přehrávač a podobně. Na drobnosti můžete také použít boční kapsu na zip, která je z vnitřní strany síťovaná.

Mikinu Vortex Warmalite můžete obléknout buď jako druhou vrstvu pod bundu při větších mrazech nebo samostatně jako druhou vrstvu na tričko, když je venku o něco tepleji. V obou případech vám určitě dobře poslouží.

Reklama

Související témata: