Hlavní obsah

Dostihla zloděje. Koupila mu kafe a zavolala na něj policii

Praha

Když šla Tess Aboughousheová onoho odpoledne od lékaře, netušila ještě, že využije svůj běžecký trénink k záchraně hned dvou lidí. Na ulici v kanadském Edmontonu zaslechla ženský křik: „Zastavte ho! Zloděj! Sebral mi peněženku!“ Bez jakéhokoli rozmýšlení vyrazila za utíkajícím zlodějem. Co se stalo pak, překvapilo všechny zúčastněné.

Foto: facebook T. Aboughoushe

Statečná mladá běžkyně potěšila okradenou i zloděje.

Článek

„Bylo to jako ve filmu, ona křičela a já viděla utíkajícího muže. Ani na chvíli jsem o tom neuvažovala. Prostě jsem vystartovala za tím chlápkem," líčila Aboughousheová situaci později pro kanadskou televizi.

Honička vedla jen kolem dvou bloků. Poberta zřejmě neměl fyzickou kondici na úrovni pronásledovatelky. Ta jej za posledním rohem zahlédla v postranní uličce ukrývat se za kontejnerem na odpadky. Zloděj byl zahalen v dlouhé zimní bundě a jednu ruku měl zabořenou hluboko do kapsy. „Pane bože, snad nevytáhne nůž," pomyslela si žena dle pozdějšího líčení pro CBC News. Muž ale z kapsy vytáhl ukradenou peněženku.

 

Holy crap. I'm walking back from my chiro appointment and a woman begins screaming and I see a man taking off and she yells that he took her wallet, just like in the movies and I chased him down. He stops and says he can't do this anymore and hands me back the wallet and she catches up and he apologizes 100 times, says he's never done something like this before. She hugs me and I wish her a happy Valentine's day, then I take the guy to credo, buy him a large coffee to stay, listen to his situation.. go upstairs to the office and call the police. He was very regretful and contrite but a desperate man could do desperate things and he needs the help of the police. I took the photo before he handed back the wallet. Only two blocks of running but I think my heart rate is going like I sprinted a 5k right now. Just like in the movies, guys. Holy crap! . 👮‍♂️ . #yegdt #civiliantakedown #yegrunner #runningcameinhandy #holycrap #happyvalentinesday

Příspěvek sdílený Tess Aboughoushe (@tessa.rex),Úno 14, 2018 v 11:16 PST

Odevzdal portmonku své pronásledovatelce a vypadal velice zkroušeně, smutně a rozrušeně. Mezitím dvojici dostihla okradená žena, která svou peněženku dostala ihned nazpět. Jako v americkém filmu se ženy objaly a popřály si krásného Valentýna. Muž nikam neutíkal, začal vzlykat a překotně se omlouvat. Vyšlo najevo, že byl v Edmontonu na výletě se svými kamarády z Calgary, kteří jej opustili a nechali absolutně bez prostředků na holičkách. Své pronásledovatelce se svěřil, že nemá kam jít a potřebuje se dostat zpět domů.

Podle ní řekl, že „nikdy předtím nic takového neudělal, že prostě jen potřeboval peníze, nemá kam jít a je ztracený". Aboughousheová ho zavedla do kavárny ve vedlejším bloku, kde mu koupila velkou černou kávu a vlídně s ním pohovořila. „Víte, medem zabijete více much než octem," řekla pronásledovatelka reportérům. „Chtěla jsem mu ukázat, že s ním soucítím."

Následně muže navedla do veřejné knihovny, kam za ním poslala policii. Ne snad, aby se muži mstila za jeho lapkovské pokusy, ale aby mu někdo pomohl vyřešit jeho svízelnou situaci. Zřejmě v Kanadě platí policejní „pomáhat a chránit" o trochu více než u nás.

Reklama