Hlavní obsah

V Paříži zrušili jednu z největších sportovních akcí. Následuje další velké podniky

Letošní pařížský maraton byl zrušen, organizátoři uvedli jako hlavní důvod epidemii koronaviru. Běžecký závod měl původně proběhnout 5. dubna, ale kvůli pandemii byl odložen až na 15. listopadu. Přesto se ani v náhradním termínu neuskuteční.

Pařížský maraton v roce 2017Video: Reuters

 
Článek

"Snažili jsme se akci udržet, ale společně s městem Paříž jsme cítili povinnost maraton zrušit. A to tváří v tvář potížím, které má mnoho běžců, zejména těch, kteří přijíždějí ze zahraničí. Bylo rozhodnuto, že bude lepší zorganizovat akci v roce 2021," uvedli organizátoři ve svém prohlášení.

Pařížský maraton je jednou z nejoblíbenějších událostí v celosvětovém běžeckém kalendáři, která pravidelně přiláká více než 40 tisíc účastníků.

Z nejvýznamnějších světových závodů se letos uskutečnil zatím jen březnový maraton v Tokiu, tam se na start postavily ale jen dvě stovky elitních běžců. K podobnému kroku sáhli i pořadatelé závodu v Londýně, jenž by se měl konat v říjnu.

Další podniky ze šestice největších maratonských závodů v Bostonu, Berlíně, Chicagu a New Yorku byly zrušeny. Stejný osud poznal také pražský závod, který pořádá Run Czech.

Reklama

Související témata: