Hlavní obsah

Chutně, zdravě, levně. Umixujte si smoothie doma

Praha

Smoothie, česky ovoce rozmixované bez přídavků cukrů a konzervantů. Nebo také zelenina. Neomezené množství kombinací, které zvláště v létě mohou chutnat. Stačí přidat ledovou tříšť pro lepší osvěžení. Zkuste si například ke svačině sníst dva banány a broskev. Druhý den vše umixujte a vypijte. Poznáte, že B je správně. Možností je ale daleko více.

Foto: Profimedia.cz

Kdo mixuje, vyhraje.

Článek

V teplotách okolo třicítky se jednomu nechce moc zakusovat do pevné stravy. Horko, vlhko, když se vrátíte z tréninku, potřebujete se osvěžit, získat snadný a lehce stravitelný zdroj energie. Výborné je například čokoládové mléko, ale v tomto případě jde o těžkou volbu.

Řešením může být i použití řepy jako jedné ze složek nápoje. Pokud si pamatujete řepu ze školní jídelny a zážitky máte na celý život jasně dané, zkuste se přemoci a přidat tohoto zástupce kořenové zeleniny z čeledi laskavcovité do elixíru svěžesti.

K výrobě smoothie můžete použít čerstvé produkty, ty jsou vždy nejlepší volbou. Samozřejmě záleží na ročním období. Pokud není ovoce čerstvé, mražené také není od věci, tam už poté nemusíte přidávat led, ledovou tříšť. Na všem si musíte najít něco pozitivního.

Zkusili jste muchovník?

A co budeme dneska míchat? Vezměte jogurt, řepu, mrkvovou šťávu, jablko, maliny a jahody. Případně dle libosti. Vše vložte do mixéru a během pár sekund máte hotovo. Pokud se někdo vyhýbá jogurtům, může smíchat ingredience s vodou, nebo kokosovým mlékem. Jak jsme psali na začátku, co si vložíte do mixéru, je jen na vaší chuti. Chcete borůvky, případně skvělý muchovník? Neostýchejte se. A pokud se nechcete připravovat s nápojem po cvičení, udělejte ho předem a nechte v lednici, po doběhnutí máte už snadnou práci - stačí jen otevřít dveře lednice.

A největší výhoda? Tento velice populární nápoj v přímořských oblastech můžete koupit bez problémů i v Česku. Mixované nápoje nabízejí obchodní centra v nepřeberném množství. Vždy najdete zdravý koutek. Ale má to jednu nevýhodu, tou je pořizovací cena, doma je xkrát násobně nižší.

Složení

• ½ šálku mrkvové šťávy

• 1 kus jablka, plněné (pro mixování je lepší oloupané)

• ½ šálku jahod

• ½ šálku malin

• ¼ šálku řepy

• ½ šálku jogurtu

Reklama

Související témata: