Hlavní obsah

Fast Foot: Jak vysoký mít tep na spalování? A jak vysoký na nabírání kondice?

Praha

Většinou běháme s jazykem na vestě. Dalo by se tedy předpokládat, že na jazyku budeme mít následně chlupy z příze vesty. Ale že by někdo měl chlupaté srdce? No, ale dost filozofických úvah. Pojďme se podívat na další díl seriálu Fast Foot a zjistit, jak natrénovat srdce, abychom příští závod nedobíhali už jen se smrtí na jazyku.

Ideální tepová frekvence na spalování tukůVideo: Stream.cz

 
Článek

Tentokrát vše zahájil zásah hlídky módní policie, který nám pořádně zamával se šatníkem. Někdo si užíval promenádu v adidasu, jiný měl naopak oblečky tak nevhodně extravagantní, až se u něj zastavovaly vysportované slečny a chtěly si o něj opřít pádlo. Nikomu z nás ovšem otřesné zážitky nezabránily v naší nejoblíbenější činnosti. Ano, v běhu. Opět se běhalo. Někteří z nás chtěli spíše spalovat tuky, jiní by už raději potrénovali nějakou tu vytrvalost.

Tepová frekvence má úzký vztah k trénovanosti jedince. Podle úrovně klidové a maximální frekvence lze velmi dobře usuzovat, jak na tom zrovna jste. Sledování klidové frekvence v pravidelný denní čas může navíc s předstihem odhalit i nastupující nemoc nebo přetrénovanost vašeho organizmu. A můžete podle ní i lépe ladit své tréninky.

Došlo na moderní technické pomůcky, vymoženosti, které nám nejen naměří kilometry či rychlost, ale také změří puls a jednoho dne za nás budou i myslet. Zatím má v naší skupince každý jinou úroveň trénovanosti a vytrvalosti, a tak stejný stupeň námahy může jednoho pouze rozesmát, druhému však přivodit infarkt. Ale protože trénujeme zodpovědně, poctivě a pravidelně, něco takového se nám stát nemůže. Podívejte se na nový díl Fast Footu a pojďte se taky proběhnout!

Reklama

Související témata: